Laat de Avondvierdaagse niet verloren gaan!

De organisatie van de Avondvierdaagse in Ede luidde de noodklok of het evenement nog wel doorgang kan vinden. D66 wil dat de gemeente alles op alles stelt om de Avondvierdaagse door kan gaan. In de raadsvergadering van 7 maart zette D66 dit noodsignaal op de agenda om zeker te stellen dat de gemeente hiermee aan de slag gaat.

Steun aan de organisatie

De EdeStad van 27 februari meldde dat het vereniging Blauw-Wit niet meer zou lukken om de Avondvierdaagse van Ede te organiseren. De enorme administratieve last bij de vergunning, het gebrek aan vrijwilligers en verlies van het verenigingsgebouw zorgden ervoor dat de organisatie al jaren steeds moeizamer werd. Voor D66 aanleiding om de Avondvierdaagse te agenderen voor de raadsvergadering van 7 maart 2024. D66-fractievoorzitter Stephan Neijenhuis stelde vragen aan het College van B&W waarom de signalen vanuit de organisatie niet waren opgepikt door de gemeente en die nu pas in actie kwamen.

Vinger aan de pols

Als antwoord op de vragen van D66 sprak de wethouder uit dat de gemeente zich zou gaan inspannen de Avondvierdaagse voor Ede te behouden. We hopen op een mooie editie dit jaar en in de volgende jaren. Vanuit D66 roepen we Edenaren op die een avond kunnen missen om mee te helpen dit geweldige evenement mogelijk te maken als vrijwilliger en danken alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Avondvierdaagse. Vanuit de politiek zullen we vinger aan de pols houden dat de gemeente zich ook blijft inzetten, zodat Edese kinderen met z’n allen kunnen blijven wandelen.