De mens centraal in onze openbare ruimte

Sam - Sam gaat op haar fiets naar school. Beeld: D66

D66 wil dat de publieke ruimte weer van ons allemaal wordt. Nog te vaak merken we dat de mens eigenlijk niet centraal staat. En zeker niet de meest kwetsbare gebruiker van de openbare ruimte: de fietser of wandelaar. Daarom wil D66 dat 30 km/u de norm wordt binnen de bebouwde kom en 50 km/u de uitzondering op doorstroomwegen. Door fietsen en wandelen veiliger en makkelijker te maken zorgen we dat mensen waar mogelijk ook sneller de auto laten staan.

Maar we merken ook andere plekken waar de openbare ruimte niet voor iedereen is ingericht. Bijvoorbeeld in wijken waar volop ruimte is voor parkeerplekken, maar niet voor speeltuinen of een parkje. Of door allemaal lichtgevende reclame langs de weg. Daarom wil D66 dat we goed in gesprek gaan met de omgeving om te bepalen wat ú belangrijk vindt in de ruimte, die van ons allemaal is.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.