Brede steun voor D66-motie voor volkstuinen

Bij de vergadering van 9 november nam de gemeenteraad met brede steun een motie aan om de volkstuinen bij de Dr. Hartogsweg te behouden. De motie was mede-ingediend door CU, DPE, GL en MME. Alleen de CDA fractie stemde tegen. Onder andere de Edese Vos berichtte uitgebreid aan de verkoop van het terrein met de 80 volkstuinen langs het spoor aan een projectontwikkelaar uit Amsterdam. Dit nadat de gemeente een te laag bod had gedaan.

Groene bestemming behouden

Met de motie is het duidelijk dat er een meerderheid van de raad tegen het wijzigen van de groene bestemming is van dit terrein. Hierdoor ontstaat een nieuwe situatie en kan hopelijk alsnog een duurzame oplossing worden gevonden voor het behoud van de volkstuinen. Zo gaat er bv een gerucht rond dat inwoners een crowdfunding actie zouden overwegen. Misschien wil ook de gemeente alsnog een beter bod doen?

D66 is heel blij dat in de stad het (eetbaar) groen behouden blijft. Er is veel behoefte aan volkstuinen, die zorgen voor frisse lucht, ontspanning, gezelligheid en gezond eten. Wij blijven het onderwerp nauwlettend volgen.