Sam Elfvering

Beeld: Foto: Gertjan van Ginkel

Sam Elfvering

  • 28 jaar
  • Zevenaar
  • Ede

Tien jaar geleden werd ik als 15 -jarige lid van D66. Mijn enthousiasme voor waar onze partij voor staat is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid door de vele gesprekken die ik heb gevoerd als onze campagnecoördinator. De kansen en uitdagingen die uit deze gesprekken naar voren kwamen hebben mij bevestigd in mijn motivatie om me kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. 

Luisteren staat voor mij centraal in de politiek
. Als campagnecoördinator en bestuurslid namens D66-Gelderland heb ik dit gedaan door ledenavonden, campagne activiteiten en gesprekken met lokale organisaties te organiseren.  Als raadslid zou ik graag werken aan onze lokale democratie door het gesprek actief op te blijven zoeken en waar mogelijk te komen met voorstellen om luisteren en participatie een plek te geven in de raad.  Zo hoop ik alle Edenaren te laten zien dat politiek iets is van en voor iedereen.

Een Ede waar iedereen zich thuis voelt is het Ede waar ik aan wil werken. Doormiddel van goed onderwijs met sport, cultuur en natuur als vaste onderdelen, betaalbare woningen en een veilig klimaat voor iedereen ongeacht geslacht, geloof, geaardheid, genderidentiteit of etniciteit stellen we iedereen in staat om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Als raadslid zou ik me willen inzetten voor een Ede waarin we elkaar behandelen met respect ongeacht onze verschillen. In dat Ede kan ook ik straks hand-in-hand over straat lopen met mijn vriend zonder zorgen en zonder schroom.

Als campagnecoördinator heb ik me gestort op de zichtbaarheid van ons verhaal. Als actief lid heb ik meegeschreven aan onze ideeën en onze visie. Als raadslid hoop ik nu het aanspreekbare gezicht te worden van D66 in Ede.