Laat onze zaalsport niet zitten!

D66 Ede heeft samen met de PvdA een oproep gedaan aan het College om meer werk te maken van zaalsportvoorzieningen. Meerdere zaalsportverenigingen trokken aan de bel omdat de zaalruimte niet meegroeit met het aantal inwoners van de gemeente. D66 en PvdA hebben raadsvragen gesteld en hopen snel op een plan van de gemeente, zodat zaalsport toegankelijk blijft voor alle Edenaren.

Niet meegegroeid

De gemeenteraad kreeg deze week een oproep van verschillende zaalsportverenigingen met zorgen over de toekomst. Met het oog op de woningbouwplannen en de groeiende trend in ledenaantallen is het nodig om voldoende adequate zaalruimte te hebben voor alle sporten die beoefend worden in Ede. De ledenaantallen zijn gestegen en zijn bij veel binnensportverenigingen hoger dan voor de coronaperiode. De voorzieningen zijn echter niet meegegroeid waardoor clubs nu in de knel komen. D66-raadslid Stephan Neijenhuis diende daarom samen met PvdA-collega Boyce de Jong vragen in bij het College.

Ledenstops voorkomen

De fracties van D66 en PvdA willen voorkomen dat contributies verhoogd moeten worden vanwege zaaltekorten. Of dat er
zelfs ledenstops moeten worden ingesteld bij Edese verenigingen. Het gaat hierbij met name om verenigingen die om hun sport te kunnen beoefenen niet uit de voeten kunnen met gewone gymzalen voor scholen, zoals badminton, zaalvoetbal, volleybal, korfbal of handbal, omdat er een bepaalde hoogte of veldruimte nodig is.