Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 1 augustus 2018

Drie kandidaten lijsttrekker Europees Parlement

De kandidaatstelling van Felix Klos, Marietje Schaake en Sophie in ’t Veld voor de functie van lijsttrekker bij de eerstvolgende verkiezingen voor het Europees Parlement voldoen aan de formele vereisten. De Landelijke Verkiezingscommissie (LVC) heeft de kandidaten en het Landelijk Bestuur hierover zojuist geïnformeerd.

Alle drie voldoen zij aan de formele vereisten die de partij stelt, waaronder het  overleggen van minimaal 241 ondersteuningsverklaringen, 1 procent van de stemgerechtigde D66-leden.Vanaf 30 augustus tot en met 9 september kunnen de leden van D66 via e-voting bepalen wie lijsttrekker wordt. De uitslag wordt rond 12 september bekendgemaakt.

Ontmoet de kandidaat-lijsttrekkers

U bent van harte uitgenodigd om komende weken met de kandidaten in gesprek te gaan tijdens bijeenkomsten in Nijmegen (27 augustus), Zwolle (30 augustus) en Amsterdam (2 september). De exacte locaties en tijden vindt u binnenkort op d66.nl/agenda. Meer over de kandidaten kun je vinden op hun pagina’s op onze website.

Stemmen van 30 augustus tot en met 9 september 2018

Zoals gewoon is bij D66 kunnen de leden van 30 augustus tot en met 9 september 2018 via e-voting hun stem uitbrengen op de kandidaat-lijsttrekker. Ieder lid ontvangt een persoonlijke e-mail naar het stemformulier. Mocht u dit bericht op 31 augustus nog niet ontvangen hebben, kunt u contact opnemen met de LVC via lvc@d66.nl.

Kandidaatstelling leden Europees Parlement

Op 1 oktober opent de kandidaatstelling voor kandidaat-leden van het Europees Parlement. Alle informatie over de procedure, zoals het profiel en kandidaatstellingsformulier vindt u op d66.nl/verkiezingen.

Wij roepen u op massaal gebruik te maken van uw stemrecht en graag tot ziens bij één van de bijeenkomsten.

Landelijk Bestuur

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48