Startsessie Programma-commissie PS2023

Beeld: Austin Diesel

Heb jij ideeën, zorgen of misschien wel plannen voor onze provincie die je wil delen met de Verkiezingsprogrammacommissie? Dan is dit je kans. De startsessie van de verkiezingsprogramma vindt plaats op 3 mei om 19:30 (inloop vanaf 19:15) in Cafe Luden in Den Haag. Met jouw inbreng kunnen we de komende periode bouwen aan een beter Zuid-Holland.

De startsessie

Het komende half jaar gaat de verkiezingsprogrammacommissie werken aan een nieuw verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. Om met een sterk programma de verkiezingen in te gaan hebben wij jouw input nodig.

Maak jij je bijvoorbeeld zorgen over het grote woningtekort en heb je ideeën waar nieuwe woningen gebouwd moeten worden. Ben je begaan met de problemen rondom stikstof, heb je een standpunt over cultuurbeleid in de provincie of loop je tegen een ander probleem aan? Meld je dan aan en doe mee.

Programma

Samen kijken we vooruit naar wat onze provincie nodig heeft de komende jaren. Daartoe laten we ons inspireren door twee sprekers:

Han Weber: oud-gedeputeerde voor D66 in Zuid-Holland en huidig burgemeester van de gemeente Zuidplas, geeft zijn visie op de uitdagingen voor de toekomst van de provincie Zuid-Holland;

Hidde Boersma: microbioloog, ecomodernist en wetenschapsjournalist die een prikkelende mening zal vertolken.
 
Ook gaan we met interactieve sessies aan de slag om in gesprek te gaan over jouw ideeën en om je te laten inspireren door die van anderen. Dit doen we rond verschillende thema’s die belangrijk zijn voor de provincie: 1) Klimaat en energie, 2) Natuur, landbouw en natuurlijk systeem, 3) Wonen, werken en mobiliteit, 4) Cultuur en recreatie en 5) Goed bestuur. Vanzelfsprekend kun je meedenken op verschillende onderwerpen. Aan het einde van de avond hopen we dat iedereen geïnspireerd is en zich wil aansluiten bij een schrijfgroep rond een thema. 

Vragen?

Heb je vragen over het evenement? Stuur dan een mail naar: [email protected]