Samen gezond en gelukkig oud worden in Tilburg

Hoe word je gezond én gelukkig oud? Een belangrijk vraag want het aantal ouderen groeit, terwijl zorgkosten en personeelstekorten in de zorg toenemen. In de gemeente Tilburg gaan vijftien organisaties samenwerken om inwoners te helpen bij gezond en gelukkig oud worden. Hierbij wordt ook ingezet op wat mensen nu al kunnen veranderen, om later fijner oud te worden.

Bezig zijn met later begint nu

Want gezond en gelukkig oud worden is niet iets wat je pas doet als je echt oud bent. Marcelle Hendrickx, wethouder ouderen: “Door vandaag al na te denken én bezig te zijn met later, vergroot je de kans op een fijner leven. Voor jezelf, maar ook voor anderen in de omgeving, zoals familie, buren en vrienden. Zo kunnen we elkaar helpen, op elkaar letten en voor elkaar zorgen.”

Vandaag voor later

Inwoners kunnen nu al stappen zetten om gezond en gelukkig ouder te worden en om hen hierbij te helpen, lanceerde de gemeente Tilburg de website Vandaag voor later. Op deze site staan praktische tips over bijvoorbeeld een gezonde leefstijl, waar inwoners kunnen wandelen en welke cursussen en activiteiten in de buurt worden aangeboden. Adviezen die inwoners kunnen helpen gezonder te leven en hun netwerk te vergroten, zodat ze daar ook later profijt van hebben.