Roberto Hessels

Roberto Hessels - Beeld: D66 Tilburg

  • 29 jaar
  • Tilburg
  • Tilburg
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Groenewoud: diverse wijk die in de bijna 20 jaar dat ik er gewoond heb enorm is verbeterd. Het is er volks, waardoor ik er mijzelf nog steeds erg thuis voel. De mensen zijn lekker direct,daardoor weet je gelijk waar je aan toe bent en wat je aan ze hebt.

Het Spoorpark: een mooi aangelegd park met veel meerwaarde, omdat er qua evenementen veel mogelijk is.

Wijnbar Cru: mijn pareltje en een erg fijn plekje. Hier kan ik echt even tot rust komen na een drukke periode.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Meer luisteren naar inwoners, wijken en dorpsraden: zij weten nog beter wat er speelt in de stad en wijken. Ga in gesprek en kijk waar de ‘kansen’ liggen.

Gelijke kansen voor alle Tilburgers, en dat begint al in de kinderopvang. In mijn werk zie, hoor en voel ik dagelijks de verschillen.

Wat wil jij als raadslid veranderen?

  • Gelijke kansen vind ik heel belangrijk. In mijn vrijwilligerswerk heb ik veel armoede gezien. Nu is het tijd om alle kinderen een gelijke en eerlijke kans te geven zodat ze later goed deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gratis kinderopvang is daarvoor een goede start!
  • Iedereen ziet, hoort of kent wel iemand die geen woning kan vinden. Ook ik zelf heb ik het woningtekort ervaren. Dus bewust en slim bijbouwen. En kansen grijpen wanneer mensen naar een beter passend huis willen.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent durven dromen.
Kansen pakken die je krijgt.
Winnen doen we samen!
Gelijke kansen creëren en hulp bieden wanneer dit nodig is.

Favoriete boek en waarom

Vier vragen die je leven veranderen door Byron Katie

Favoriete culturele event in Tilburg

De Tilburgse Kermis, en dan in het bijzonder de Roze Maandag, omdat ik dan het gevoel heb dat iedereen echt zichzelf kan zijn. Daarnaast ben ik op deze dag ten huwelijk gevraagd.