Roberto Hessels

Roberto Hessels - Beeld: D66 Tilburg

  • 27 jaar
  • Tilburg
  • Tilburg
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Groenewoud: Diverse wijk die in de bijna 20 jaar dat ik er gewoond heb enorm is verbeterd. Het is er volks (waardoor ik er mijzelf nog steeds erg thuis voel.) De mensen zijn lekker direct daardoor weet je gelijk waar je aan toe bent en wat je aan ze hebt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

– Meer luisteren naar inwoners en wijk en dorpsraden: zij weten nog beter wat er speelt in de stad en wijken, ga in gesprek en kijk waar ‘’de’’ kansen liggen.
– Gelijke kansen: al in de kinderopvang, omdat ik in mijn werk al de verschillen zie, hoor en voel.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Gelijke kansen vind ik heel belangrijk. In mijn vrijwilligerswerk heb ik veel armoede gezien. Nu is het tijd om alle kinderen een gelijke en eerlijke kans te geven zodat ze later goed deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gratis kinderopvang is daarvoor een goede start!
  • Iedereen ziet, hoort of kent wel iemand die geen woning kan vinden. Ook ik zelf heb ik het woningtekort ervaren. Dus bewust en slim bijbouwen. En kansen grijpen wanneer mensen naar een beter passend huis willen.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent durven dromen.
Kansen pakken die je krijgt.
Winnen doen we samen!
Gelijke kansen en hulp wanneer dit nodig is.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Vier vragen die je leven veranderen: Byron Katie

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De Tilburgse Kermis is mij met de paplepel ingegoten. Ik ga er graag heen, vanwege de sfeer en gezelligheid van dit event. Bovendien kan ik er goed ontspannen na een drukke periode.