Anneke Dunning

Anneke Dunning - Beeld: D66 Tilburg

  • Tilburg

Lievelingsplek in je gemeente

Ik woon niet voor niets vlak bij het centrum, maar als ik één plek moet aanwijzen, is dat het Textielmuseum. Enerzijds omdat mijn oudoom ons daar vroeger met mooie verhalen rondleidde, maar ook omdat het zo’n modern, innovatief en relevant museum is.
Hoewel… het Spoorpark is ook heel fijn! Zo groot, open en met een fijne sfeer.                                                       

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Tilburg wordt een steeds prettigere stad, we moeten wel goed letten op de leefbaarheid. Er moet daarom veel intensiever verduurzaamd worden, vooral met het oog op de toekomst. Voor het dagelijks leven op de kortere termijn is het belangrijk om iedereen een fijne woonplek te kunnen bieden.

Wat wil jij je als raadslid voor inzetten?

  • Gelijke kansen voor iedereen in Tilburg.
  • Meer verduurzamen in de stad.
  • Zorgen dat mensen prettig wonen in een levendige en leefbare stad.

Favoriete boeken

Ik lees graag, en het liefst fictie. Onlangs herlas ik Meester van de Zwarte Molen van Otfried Preussler weer eens, een boek dat ik 40 jaar geleden voor het eerst las en dat veel indruk maakte. Een wat recenter werk waarvan ik eigenlijk net zo onder de indruk was, is Grand Hotel Europa (Ilja Leonard Pfeiffer). Heerlijk geschreven, scherpe maatschappijkritiek en geen gemakkelijke boodschap. Maar ook een bloedstollend (en een enigszins uit de bocht vliegend) boek als Orakel van Thomas Olde Heuvelt kan me nog weken bezig houden.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Ik ga het liefst naar de bioscoop, maar ook heel graag naar de Schouwburg, waarbij ik eigenlijk een voorkeur heb voor kindervoorstellingen, omdat die vaak zo verrassend zijn en van hoog niveau. Maar ik houd net zo veel van de Tilburgse kermis, Carnaval, de Lustwarande en het circusfestival Circolo. De afwisseling maakt het zo leuk.