Jort Molenaar

Jort Molenaar - Beeld: D66 Tilburg

De afgelopen jaren heb ik een geweldige studententijd gehad in Tilburg en heb ik de stad in al haar facetten leren kennen. Dat is helaas niet vanzelfsprekend. Kamers worden steeds duurder en mentale gezondheid is een privilege. Ook voor starters moeten banen en woningen beschikbaar zijn. Het is een grote uitdaging om iedereen een fantastische studententijd te bieden en de stad toegankelijk te houden. Voor alle studenten en starters wil ik me de komende periode hard maken.

  • 26 jaar
  • Beverwijk
  • Tilburg
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Piusplein! Fantastische avonden gehad, vaak met vrienden verzameld en de volgende ochtend ook daar weer uitgekaterd.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Komende jaren gaat er veel gebouwd worden. Hoe aantrekkelijker we het maken voor studenten en starters om in Tilburg te blijven wonen, hoe meer we ervoor kunnen zorgen dat deze groep in Tilburg blijft na hun afstuderen. Deze wensen zijn soms anders dan wat de woningbouw voor ogen heeft. Als we beter kunnen aansluiten bij deze groep, maken we de stad aantrekkelijker.  
 
Daarnaast ken ik Tilburg als een stad waar veel wordt georganiseerd. Dat is een positieve ontwikkeling, maar wel een waar nog veel in verbeterd kan worden. Voor veel groepen en organisaties is de gemeente eerder een hindernis dan een partner op het moment dat je iets wilt organiseren voor de stad. Het is goed dat er eisen worden gesteld omtrent veiligheid en overlast, maar deze stad kan nog veel meer bruisen dan het al doet.
 
Als laatste wil ik graag meer aandacht voor geestelijke gezondheidszorg. Ik merk dat bij veel mensen in mijn omgeving corona een grote impact heeft gehad. De gezondheidszorg is er, ook in Tilburg, niet op ingericht deze toename in problemen op te lossen. Mentale gezondheid staat aan de basis van een vrij en gelukkig leven en moet hoog op ons prioriteitenlijstje komen te staan.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Veel woningbouw, zeker voor starters en studenten
  • Een stad die écht bruist door al haar evenementen en activiteiten
  • Mentale gezondheid als basis voor een gelukkig leven

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een pragmatische, progressieve manier van problemen benaderen. Niet vastgeroest zijn in je standpunten, kijken wat anders moet en dit op een logische manier aanpakken. Niet handelen vanuit emotie, maar kijken wat objectief de beste oplossing is en daarop inzetten, óók als dat naar buiten toe nadelig voor je is. Daarbij zijn de uitgangspunten dat iedereen gelijk is en dat het met iedereen goed moet gaan voor mij erg belangrijk.

Favoriete boek

De Zilveren Lepel, fantastisch en ontzettend compleet kookboek voor de Italiaanse keuken.

Favoriete (culturele) event

Pallieter Mixed Hockey Toernooi, fantastisch feest in oktober waar iedereen op af komt. ’s Middags beginnen in de tuin, leuk ander clubje erbij en dan door naar een van de gaafste studentenfeesten van Zuid-Nederland.