Sofia Schampers

Sofia Schampers - Beeld: D66 Tilburg

In mijn huis staat de deur open en is iedereen welkom. Zo ben ik als kind opgevoed en zo voed ik mijn kinderen op. Als ik droom van Tilburg dan zie ik een onbevreesde stad, die de uitdagingen van de toekomst met lef en durf tegemoet treedt. Een stad waar iedere stem telt, waar de inwoners daadwerkelijk de agenda bepalen. Een stad van kansen en mogelijkheden. Een stad die haar inwoners uitdaagt én steunt. Onbevreesd treed ik deze toekomst graag samen tegemoet. Met een volwassen jeugdigheid word ik niet gehinderd door te veel ervaring, noch door een gebrek daar aan.

  • 36 jaar
  • 's-Hertogenbosch
  • Tilburg
  • Zij/haar

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Korvel, omdat het een diverse multiculturele wijk is waar iedereen naast én met elkaar leeft.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Meer luisteren naar inwoners. Geen ideeën ophalen, maar naar het gesprek toegaan. De afstand overbruggen. Burgerschap van jongs af aan bijbrengen.

Klimaat meewegen in iedere beslissing, de toekomst naar voren halen, inspelen op een gezamenlijke overgang naar een energieneutrale stad.

Meer samenwerken met, en leren van andere steden. Denk aan Rotterdam.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent kansen, vrijheid en keuzes. De kans om méér dan jezelf te zijn. De keuze om jezelf te ontwikkelen. En de vrijheid je identiteit uit te dragen zonder angst.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Kroniek van een aangekondigde dood – Gabriel Garcia Marqués
Omdat hij een absolute woordkunstenaar is. Ik waande me echt in een andere wereld. De enige andere keer dat ik dat heb gehad was bij de trilogie Kinderen van Moeder Aarde, Het Helse Paradijs en Het Gulden Vlies van Thule – Thea Beckman.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

A Campingflight to Lowlands
Omdat er nergens in Nederland meer ruimte is om jezelf te zijn dan daar én ik dol op kamperen ben.