Kirill Blokker

Kirill Blokker - Beeld: D66 Tilburg

Met grote nieuwsgierigheid en een ondernemende blik kijk ik graag naar oplossingen in plaats van belemmeringen. In mijn werk (in de evenementensector) doe ik de hele dag niets anders. Er zijn uitdagingen en er zijn oplossingen en ik kick van het proces daar tussenin. De weg naar de oplossing is voor mij een verslavende puzzel en gelukkig is er in de politiek geen gebrek aan (ingewikkelde) vraagstukken. Puzzels waarbij de balans moet worden gezocht tussen de planeet en de economie bijvoorbeeld. Of tussen de kansen van het individu en de maatschappij als geheel. Als niet alles kan en mogelijk is, en er juist keuzes gemaakt moeten worden, dan denk ik dat de beste ideeën kunnen ontstaan. Mits je het juiste gesprek voert.

Ik wil me als burgerraadslid inzetten voor de puzzels van onze stad en sinds 2022 doe ik dat voor D66 in Tilburg.

  • 31 jaar
  • Geleen
  • Tilburg
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente

Moerenburg – Ik vind het echt heerlijk dat we op loopafstand van het centrum de rust van het platteland en de natuur kunnen opzoeken. Regelmatig loop ik via de Piushaven en de Armhoefse Akkers (ook fantastisch) een rondje Moerenburg.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Tilburg staat er heel goed voor. We investeren al jaren flink in de stad en het sociaal domein en nog steeds is er veel financiële ruimte om door te pakken – en dat terwijl de gemeentelijke lasten laag zijn. Dat is een enorme kans die we met alle handen moeten aangrijpen. We moeten investeren in duurzaamheid en de kwaliteit van leven in de stad en in de dorpen. Investeringen die enorme impact gaan hebben op onze toekomst. Als we dit goed aanpakken, met de beschikbare ruimte die we nu financieel hebben, wordt Tilburg zonder problemen de fijnste gemeente van Nederland.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Digitalisering. De kansen van digitalisering moeten we optimaal benutten, zonder de risico’s uit het oog te verliezen. De afgelopen jaren hebben ons laten zien dat digitalisering flinke schade aan kan richten als het verkeerd wordt toegepast, maar het moet niet de andere kant op slaan. In plaats van terughoudendheid op digitalisering, wil ik graag optimisme brengen. Er zijn meer kansen dan gevaren.
  • Betere (overheids-)communicatie. Daarmee kunnen we vertrouwen terugwinnen in de politiek. We moeten desinformatie aanpakken en de stad en de dorpen tijdig meenemen in de plannen van de gemeente. We moeten het gesprek aangaan met de burger die dreigt af te haken, of allang afgehaakt is.
  • Een nieuwe visie op horeca, cultuur en evenementen. Tilburg is een bruisende en creatieve stad met een diverse bevolking. Onze cultuur, evenementen en horecavisie moet een betere afspiegeling zijn van die diversiteit. Denk bij cultuur aan (digitale)makers, gamers, e-sporters, streamers en YouTubers. Een hernieuwde visie op horeca moet ervoor zorgen dat ondernemen in de horeca toekomstbestendig gemaakt wordt. Denk aan de groei van afhaal in coronatijd, de opkomst van dark kitchens, conceptstores en restaurants en de voortdurende innovatie in de strijd tegen voedselverspilling.

Wat betekent D66 voor jou?

Gelijkwaardigheid en progressiviteit. D66 streeft altijd naar totale gelijkwaardigheid – in de stad, in het land, maar ook in de rest van de wereld. Daarnaast durven we vooruit te kijken met lef en optimisme, zonder te verdwalen in onrealistische dromen. D66 betekent voor mij precies die combinatie: een wereld waar je echt jezelf kunt zijn in een waardevolle, innovatieve en gezonde toekomst.

Favoriete boek

Factfulness, het laatste manifest van statisticus Hans Rosling, geschreven door zijn kinderen (Feitenkennis in het Nederlands). Het boek is een samenvatting van de positieve ontwikkelingen die we als mensheid hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren. Het is
een inspiratie voor positivisme en geloof in een betere wereld. De wereld wordt elke dag een beetje mooier en dat moet ons blijven drijven om door te pakken.

Welke culturele events bezoek je graag?

Niet een specifieke, maar de meerdaagse muziekfestivals in het algemeen (met camping). Het is een fantastische ervaring als gelijkgestemden dagenlang samenkomen, in een prachtige bubbel, om te genieten van hun gemeenschappelijke favorieten.