Sylvia Spinnewijn

Beeld: Saskia Moerman

  • 43 jaar
  • Hoofdplaat
  • Tilburg
  • Zij/haar

Vol trots stel ik mij aan u voor als kandidaat-raadslid voor de gemeenteraad in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel!
De afgelopen drie jaar mocht ik als burgerraadslid mijn steentje bijdragen aan de raad en de Tilburgse D66-fractie. De kennis en ervaring die ik hierin heb opgedaan wil ik graag inzetten in de komende vier jaar, als uw volksvertegenwoordiger.

Wie ben ik?
Een enthousiaste, eigenzinnige, maar vooral sociale wereldburger die zeven jaar geleden in het mooie Tilburg haar thuis heeft gevonden. Ik ben van nature kritisch, maar met een optimistische, opbouwende insteek. Binnen de fractie heb ik oog voor de diversiteit, vernieuwing én daadkracht die nodig is om een juiste koers te pakken voor de stad. Ik vaar daarbij op een kompas, waarbij moraliteit en de bedoeling van ons werk als gemeenteraad centraal staat. Ook ben ik communicatief sterk en weet ik met een constructieve houding de D66 standpunten uit te dragen.

Waarom stel ik mij kandidaat?
Politiek bedrijven is hard werken. En hoewel al het gedoe in Den Haag soms anders doet vermoeden, heb ik ervaren dat, door je met hart en ziel in te zetten, je lokaal het verschil kunt maken. Binnen de gemeente heeft D66 dit de afgelopen jaren laten zien in onze grote bijdrage aan allerlei stadsvernieuwingen. Die innovatieve, maar ook duurzame koers wil ik graag continueren. Naast belangrijke thema’s als wonen en klimaat wil ik mij met name inzetten voor een progressief en inclusief programma op sociaal-maatschappelijk vlak, waarbij iedereen zoveel mogelijk kansen krijgt en mee blijft doen.
Ik hoop dat ik van u het vertrouwen krijg om mij in te mogen zetten voor uw gemeenteraad. U kunt daarbij rekenen op een (kandidaat) volksvertegenwoordiger, die een stap naar voren zet als dat nodig is en die oog heeft voor álle inwoners van onze gemeente!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Piushaven! Dit is niet alleen de plek waar ik woon, maar ook waar de pracht en kracht van de stad samenkomen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Blijven investeren in plaats van bezuinigen; dat levert op termijn altijd meer kansen en dus meer groei op!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een grote stap maken in kansengelijkheid
  • Meer onderlinge solidariteit en ondersteuning (in de sociale basis)
  • Inzetten op een raadsbreed bestuursakkoord

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij waar iedereen schaamteloos zichzelf mag zijn!

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Kermis Tilburg, omdat iedereen welkom is op dit inclusieve event dat tegelijkertijd de stad kleur geeft!