Sylvia Spinnewijn

Sylvia Spinnewijn - Beeld: Saskia Moerman

  • 45 jaar
  • Hoofdplaat
  • Tilburg
  • Zij/haar

Sinds 2018 maak ik deel uit van de fractie van D66 Tilburg. In de vorige periode als burgerraadslid en vanaf 2022 als raadslid en vicefractievoorzitter.
Binnen de raad zet ik mij vooral in op het sociaal domein en ben daarin onder meer woordvoerder jeugd én ouderen.

Wie ben ik
Een enthousiaste, eigenzinnige, maar vooral sociale vrouw, die acht jaar geleden in het mooie Tilburg haar thuis heeft gevonden. Ik ben van nature kritisch, maar met een optimistische, opbouwende insteek. Ook ben ik communicatief sterk en weet ik met een constructieve houding de D66-standpunten uit te dragen.
Naast raadslid ben ik ook partner van Judith, moeder van Tjeu (onze geboren en getogen vijfjarige Tilburger) en werk ik bij de politie.

Verantwoordelijkheid
Politieke betrokkenheid is mij vanaf de paplepel ingegoten. Mijn ouders waren ook politiek actief en ik kan mij de campagnes, politieke bijeenkomsten en de keukentafelgesprekken hierover als kind nog goed herinneren. Van huis uit was het nemen van verantwoordelijkheid voor een fijne omgeving en een goede (sociale) basis vanzelfsprekend, op welke manier dan ook. Deze verantwoordelijkheid voel ik ook voor Tilburg en als raadslid zet ik me daarom met hart en ziel in voor een bétere en socialere gemeente, waarin iedereen zichzelf mag zijn.

‘Lokaal het verschil maken
Politiek bedrijven is hard werken. En hoewel al het gedoe in Den Haag soms anders doet vermoeden, heb ik ervaren dat je lokaal het verschil kunt maken. Binnen de gemeente heeft D66 dit de afgelopen jaren laten zien door onze grote bijdrage aan allerlei stadsvernieuwingen. Die innovatieve, maar ook duurzame koers wil ik graag vasthouden. Naast belangrijke thema’s als wonen en klimaat wil ik mij met name inzetten voor een progressief en inclusief programma op sociaal-maatschappelijk vlak, waarbij iedereen, jong en oud, zoveel mogelijk kansen krijgt en mee blijft doen.

Lievelingsplek in je gemeente

De Piushaven! Dit is niet alleen de plek waar ik woon, maar ook waar de pracht en kracht van de stad samenkomen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Blijven investeren in plaats van bezuinigen; dat levert op termijn altijd meer kansen en dus meer groei op!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een grote stap maken in kansengelijkheid
  • Meer onderlinge solidariteit en ondersteuning (in de sociale basis)
  • Inzetten op een raadsbreed bestuursakkoord

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij waar iedereen schaamteloos zichzelf mag zijn!

Favoriete (culturele) event in Tilburg

Kermis Tilburg, omdat iedereen welkom is op dit inclusieve event dat tegelijkertijd de stad kleur geeft!