Marcelle Hendrickx

Marcelle Hendrickx - Beeld: D66 Tilburg

  • 58 jaar
  • Den Haag
  • Tilburg
  • Zij/haar

Tilburg verdient politici die zich met veel kennis en ervaring inzetten om de stad en de dorpen verder te laten groeien. Ik sta voor zowel de sociale ontwikkeling (mensen sterker maken) als de fysieke, duurzame en economische ontwikkeling (de stad en dorpen sterker maken).

Wat drijft mij? Ik geloof in mensen: in hun kracht, in hun talent en in hun vermogen om er altijd weer iets van te maken. Het idee dat een grote eigen verantwoordelijkheid samen valt met een verantwoordelijkheid voor ons allemaal, inclusief alles op onze planeet, geeft zowel richting aan mijn privéleven als aan mijn werkend leven.

De keuze om mij politiek in te zetten voor onze stad Tilburg en onze dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel is voor mij ook logisch. Ik vind Tilburg geweldig, we hebben zoveel kwaliteit om ons heen. Ik zet mij graag in om vanuit de lokale politiek de verbinding te maken met alle Tilburgers maar ook met bestuurders van andere steden binnen en buiten Nederland. Want ik geloof dat we juist met die brede en zelfverzekerde blik verder komen en Tilburg en de Tilburgers nog meer op de kaart kunnen zetten.

Nevenfuncties

Naast het wethouderschap ben ik bijvoorbeeld ook actief als voorzitter van de Landelijke Wethouders Vereniging en als ambassadeur van het Landelijke programma ‘Kansrijke Start’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het volledige overzicht van mijn nevenfuncties vind je hier.

Lievelingsplek in je gemeente

De vijfsprong in het Dwaalgebied en de Warande.

Wat heb je geleerd van je werk in het college?

Dat luisteren de belangrijkste vaardigheid is in het openbaar bestuur en dat te weinig mensen die goed beheersen.

Op welke resultaten ben je trots?

  • De versterking van de kunst en cultuursector. We zijn een trotse #stadvanmakers geworden.
  • De bijzondere kennis en expertise die we als Tilburg inmiddels hebben op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld die we dagelijks inzetten. Want elk kind moet veilig kunnen opgroeien.
  • De LocHal, het mooiste gebouw en de beste bibliotheek. Superbelangrijk voor de stad en elke euro waard.

Wat is de grootste uitdaging voor de gemeente?

Uiteindelijk vanuit al die verschillende belangen van alle verschillende groepen inwoners toch een heldere lijn kiezen, waarmee je het algemeen belang dient. En dat geldt volgens mij voor alle thema’s.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is mijn politieke familie waar ik mij heel erg thuis voel. Het idee dat je allemaal een eigen verantwoordelijkheid hebt om je leven richting te geven en tegelijkertijd de verantwoordelijkheid hebt, om voor elkaar en de planeet te zorgen, spreekt mij aan.
 
Het is een partij waar integriteit en verantwoordelijkheid heel hoog op de agenda staan. Dat hebben we nodig als onze democratie ons wat waard is. En dat is ie wat mij betreft 🙂                                                        

Favoriete boeken

  • Donna Tart, Secret History – superspannend en intrigerend
  • J.J. Voskuil, Het Bureau – vanwege het tijdsbeeld, het is fascinerend en ik houd van gedetailleerde beschrijvingen
  • Chaim Potok, The Chosen – vanwege mijn fascinatie voor het Joodse leven

Welke culturele evenementen bezoek je graag?

Ik ben enorme liefhebber van (moderne) dans. Ook ga ik graag naar Festival Circolo, vanwege de geweldige kunstvorm en omdat het het leukste intieme evenement in Tilburg is.