Marcelle Hendrickx

Beeld: Marcelle Hendrickx

  • 56 jaar
  • Den Haag
  • Tilburg
  • Zij/haar

Tilburg verdient politici die zich met veel kennis en ervaring inzetten om de stad en de dorpen verder te laten groeien. Ik sta voor zowel de sociale ontwikkeling (mensen sterker maken) als de fysieke, duurzame en economische ontwikkeling (de stad en dorpen sterker maken).

Wat drijft mij? Ik geloof in mensen. In hun kracht, in hun talent en in hun vermogen om er altijd weer iets van te maken. Het idee dat een grote eigen verantwoordelijkheid samen valt met een verantwoordelijkheid voor ons allemaal, inclusief alles op onze planeet geeft zowel richting aan mijn privéleven als aan mijn werkend leven.

De keuze om mij politiek in te zetten voor onze stad Tilburg en onze dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel is voor mij ook logisch. Ik vind Tilburg geweldig, we hebben zoveel kwaliteit om ons heen. Ik zet mij graag in om vanuit de lokale politiek de verbinding te maken met alle Tilburgers maar ook met bestuurders van andere steden binnen en buiten Nederland. Want ik geloof dat we juist met die brede en zelfverzekerde blik verder komen en Tilburg en de Tilburgers nog meer op de kaart kunnen zetten.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De vijfsprong in het dwaalgebied en de Warande

Wat heb je geleerd in de periode at je in het College zit?

Dat luisteren de belangrijkste vaardigheid is in het openbaar bestuur en dat te weinig mensen die goed beheersen.

Op welk resultaat van de afgelopen jaren ben je het meest trots?

  • De versterking van de kunst en cultuursector. We zijn een trotse #stadvanmakers geworden.
  • De bijzondere kennis en expertise die we als Tilburg inmiddels hebben op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld die we dagelijks inzetten. Want elk kind moet veilig kunnen opgroeien.
  • De LocHal, het mooiste gebouw en de beste bibliotheek. Super belangrijk voor een stad en elke euro waard.

Wat is de grootste uitdaging voor de gemeente de komende jaren?

Uiteindelijk vanuit al die verschillende belangen van alle verschillende groepen inwoners toch een heldere lijn kiezen waarmee je het algemeen belang dient. En dat geldt volgens mij voor alle thema’s.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is mijn politieke familie waar ik mij heel erg thuis voel. Het idee dat je allemaal een eigen verantwoordelijkheid hebt om je leven richting te geven en tegelijkertijd je de verantwoordelijkheid hebt om voor elkaar en de plannet te zorgen, spreekt mij aan en past bij mij.
 
Het is een partij waar integriteit en verantwoordelijkheid heel hoog op de agenda staan. Dat hebben we nodig als onze democratie ons wat waard is. En dat is ie wat mij betreft 🙂                                                        

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Donna Tart, Secret History (super spannen en intrigerend)
Belle van Zuylen, ik heb geen talent voor ondergeschiktheid (inspirerend)
Voskuil, Het Bureau (tijdsbeeld en fascinerend, ik hou van getailleerde beschrijvingen)
Chaim Potok, The Chosen (fascinatie voor het Joodse leven)

Laatst bezochte culturele event? Waarom gaj e graag daarheen?

Nederlands Danstheater, ik ben enorme liefhebber van (moderne) dans. Festival Circolo, vanwege de geweldige kunstvorm en omdat het het leukste intieme evenement in Tilburg is.