Julian Zieleman volgt Beppie Smit op als fractievoorzitter

Maandag 5 september 2022 eindigt het zomerreces van de gemeenteraad en start een nieuw politiek jaar. D66 Tilburg heeft vanaf dat moment een nieuwe fractievoorzitter; na ruim vier jaar draagt Beppie Smit het stokje over aan Julian Zieleman. Sylvia Spinnewijn volgt Julian Zieleman op als vicefractievoorzitter. Beppie Smit blijft in de gemeenteraad.

Beppie Smit:

“Ik heb een nieuwe baan als directeur van basisschool Den Bijstere, door de doorontwikkeling van het kindcentrum en de komende nieuwbouw vraagt deze nieuwe baan veel aandacht. Daarnaast wil ik graag weer meer tijd kunnen besteden aan het inhoudelijk raadswerk op de thema’s kansengelijkheid, zorg en inclusie. Ik ben er trots op om fractievoorzitter te zijn geweest en blijf met veel plezier en enthousiasme in de gemeenteraad.  Julian heeft tijdens mijn eerdere afwezigheid laten zien een waardige opvolger als fractievoorzitter te zijn. Ik heb dan ook alle vertrouwen in hem en wens hem veel succes!”

Julian Zieleman:

“Ik vind het een eer om het stokje van Beppie als fractievoorzitter over te mogen nemen en dank de fractie voor het vertrouwen. De afgelopen jaren heb ik intensief en fijn met Beppie samengewerkt. We zijn Beppie veel dank verschuldigd voor de manier waarop zij het fractievoorzitterschap en het lijsttrekkerschap heeft ingevuld. Er staat een sterke, ervaren en enthousiaste fractie, die ervoor gaat om de zichtbaar positieve ontwikkeling van Tilburg door te zetten. Ik kijk ernaar uit om hier samen de schouders onder te zetten!”

Julian Zieleman en Beppie Smit - Beeld: Saskia Moerman

Beppie Smit (45) was sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 fractievoorzitter. Destijds nam ze het stokje over van oud-raadslid Peter van Gool. Naast fractievoorzitter was Beppie Smit lijstrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Onder haar aanvoering behaalde D66 Tilburg het op een na beste resultaat ooit (7 zetels) en trad het met twee wethouders wederom toe tot het college. Beppie is naast haar werk als raadslid directeur van basisschool Den Bijstere in Tilburg.

Julian Zieleman (31) is sinds 2014 actief in de Tilburgse politiek; eerst als fractieondersteuner, daarna als burgerraadslid en sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 als raadslid en vicefractievoorzitter. Daarnaast werkt hij als beleidsmedewerker bij de provincie Noord-Brabant. Samen met Beppie Smit voerde hij na de gemeenteraadsverkiezingen de coalitieonderhandelingen met GroenLinks, VVD en PvdA, die hebben geresulteerd in het akkoord ‘Meer voor elkaar’.

Nieuw Fractiebestuur D66 Tilburg – september 2022