Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Gereguleerde concurrentie

Onder de juiste voorwaarden leidt concurrentie tot meer kwaliteit en beheersing van prijzen en volumes. D66 is daarom voorstander van gereguleerde concurrentie in de zorg. Daarbij kopen zorgverzekeraars voor hun verzekerden de beste zorg in voor de laagste prijs.

Investeerders en toezicht

D66 vindt dat in de publieke onderdelen van de zorg, zoals eerste hulp en ambulancezorg, veel sterkere waarborgen nodig zijn. Daarmee ligt vrije prijsvorming en marktordening niet voor de hand. Als private investeerders ook in die gebieden van de zorg actief willen zijn, zullen de regels van het spel streng gehandhaafd worden. D66 stelt daaraan de volgende voorwaarden: alleen lange termijnbeleggers, streng toezicht en een verantwoorde rendementsnorm. Op die manier kunnen nieuwe toetreders in de zorg een belangrijke bron van innovatie zijn.

Laatst gewijzigd op 3 mei 2017

Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48