Ruimte om weer festivals te organiseren

Organisatoren van festivals hebben het niet gemakkelijk. Grote festivals gingen het afgelopen jaar niet door. Buffers raakten op. Daardoor hebben zij nu weinig geld te beginnen met het organiseren van festivals voor deze zomer. We hopen natuurlijk allemaal om deze zomer weer te kunnen genieten van festivals. Daarom komen we met een zogenaamd ‘garantiefonds’ voor cultuur- en sportevenementen en festivals.

22.01.2021

Organisatoren, artiesten en producenten lopen veel risico als zij nu beginnen met de organisatie van evenementen in de zomer en het najaar. Want wie weet kunnen festivals dan weer niet doorgaan. Wij willen voorkomen dat deze organisaties omvallen. Daarom deden D66-fractievoorzitter Rob Jetten en Kamerlid Salima Belhaj het voorstel tot een garantiefonds. Met deze steunmaatregel kunnen festivalorganisatoren aan de slag. Kan het evenement toch niet doorgaan? Dan betaalt de overheid de kosten. Het garantiefonds is goed voor 300 miljoen euro.

De komende maanden zetten we alles op alles te kunnen genieten van een mooie zomer. Daarom moeten we ons allemaal houden aan de coronaregels, zodat we straks weer vrij kunnen zijn. Tegelijkertijd doet de overheid er zo alles aan organisatoren niet te laten vallen.

14.01.2021

Evenementen worden niet meer georganiseerd vanwege een gebrek aan perspectief. Er kan en moet meer gebeuren om deze sector te helpen. Daarom willen D66 en VVD een garantiefonds voor evenementen.