Jan van der Ham

Beeld: Jan van der Ham

  • 66 jaar
  • Den Hoorn
  • Hij/hem

Motivatie

Het is belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft en in een gemeente kan wonen en werken waar in alle opzichten het goed toeven is. Om dat te bereiken wil ik mij inzetten.

Lievelingsplek in de gemeente (en waarom?)

Enkele malen per week ren ik een rondje en op die manier heb ik al heel veel mooie plekken in de gemeente ontdekt! Er zijn er voor mij dus heel veel en als ik er een paar mag noemen zijn dat de Woudselaan in Den Hoorn (met name ook de tiny houses, dat vind ik een prachtig initiatief), de groene omgeving van de golfbaan in Schipluiden en de prachtige oude kern van Maasland.

Wat betekent D66 voor jou?

De liberale opvatting (laat iedereen vrij) én het sociale gezicht (laat niemand vallen) zijn voor mij de componenten die de partij máken! Het lijkt tegenstrijdig, maar is juist een heel krachtige combinatie die symboliseert dat D66 er voor iedereen is.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Profileer de gemeente als een groene oase in de Randstad en maak (meer) gebruik van het Cittaslow predikaat.
Streef naar meer duurzaamheid, vooral in woningbouw (hout) en mobiliteit (OV en deelauto’s).

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het centrum van Den Hoorn nu eindelijk eens goed inrichten, inclusief verkeersplan.
  • Het bouwen van meer starterswoningen.
  • Het verhogen van de sociale veiligheid

Wat is je favoriete boek (en waarom)

Hygge, over de Deense mentaliteit van leven. Het gaat om saamhorigheid, warmte en simpele dingen die je kunt omarmen. Het boek laat je nadenken over waar het in het leven om draait.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Dat was een lezing van een goede vriend van me. Hij is een bevlogen ornitholoog en vertelde in De Balie in Amsterdam op boeiende wijze over de slechtvalk (jawel, écht boeiend!). Dit soort evenementen vind ik erg leuk omdat ze zo kleinschalig zijn en het publiek erg betrokken is.