Steven Klijn

Steven Klijn - Beeld: Ben Hofland

  • 27 jaar
  • Delft
  • Schipluiden
  • Hij/hem

Door het hele land zien we de polarisatie toenemen. Jongere en oudere generaties staan steeds vaker tegenover elkaar. Binnen de politiek wordt de stem van de jongeren te vaak vergeten. Het is daarom tijd voor verjonging. Ik wil me gaan inzetten om jongeren weer een stem te geven in onze gemeente. Dit wil ik doen op het gebied van wonen, sport, cultuur en kunst. Samen wanneer iedereen gehoord wordt komen we tot een nog mooiere gemeente.

Lievelingsplek in de gemeente (en waarom)

Ik loop graag hard langs de vaart richting Vlaardingen of een rondje om de golfbaan. Vooral langs de vaart kun je heerlijk rustig lopen. In de zomer met de pond naar het Bommeer om daar van het weer te genieten doe ik ook graag.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij de kans om samen een maatschappij te creëren waarin iedereen zich vrij voelt en gelijke kansen krijgt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Binnen de kernen zie ik zeker nog ruimte voor starterswoningen. Ik zie kansen op het gebied van toegankelijke buitensportlocaties binnen de gemeente. Op het gebied van onderwijs en cultuur liggen er binnen de gemeente ook mooie kansen als de krachten gebundeld worden.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen

1. Ik wil me inzetten voor extra starterswoningen en meer doorstroom mogelijkheden voor empty-nesters.
2. Ik wil me ervoor inzetten dat jongeren ook weer een stem krijgen in de gemeentepolitiek.
3. Ik wil me inzetten voor mooie sport en cultuur evenementen in de gemeente.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik heb niet een favoriet boek. Ik lees over verschillende onderwerpen. Het boek de meeste mensen deugen van Rutger Bregman vind ik een interessant boek. Verder houd ik ook van biografieën, maar ook van Harry Potter.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Laatste event is helaas al een tijd geleden vanwege corona, maar dat is een muziek festival geweest. Muziek luister ik sowieso graag en op festivals met een show erbij heb je een extra beleving van de muziek. Voor de rest ga ik graag naar musea.