Laura van der Lans

Laura van der Lans - Beeld: Ben Hofland

  • 38 jaar
  • Dordrecht
  • Maasland
  • Zij/haar

Motivatie

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de politiek en hoe wij als samenleving functioneren en met elkaar omgaan. Mijn mening daarover steek ik niet onder stoelen of banken. Maar een mening is ook maar een mening. En gezien de huidige ontwikkelingen in onze samenleving kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik wellicht meer moet doen met mijn mening

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)?

Ons huis! Wij wonen in het buitengebied van Midden-Delfland, naast het glastuinbouwbedrijf van mijn man. Voor mij heeft dit stukje Midden-Delfland alles wat voor ons als gezin belangrijk is. Ruimte, rust, ons huis en de tuin.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 verwoord vaak mijn gedachten over diverse politieke thema’s op een manier zoals ik er zelf (nog) geen goede woorden voor heb gevonden. Ik vind er herkenning.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik denk dat er veel kansen liggen op het gebied van het samenbrengen van boer/tuinder en consument. Er zijn al diverse mooie initiatieven zichtbaar die ik echt ervaar als een pluspunt van het leven in in Midden-Delfland.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Er zijn aardig wat wandelroutes binnen Midden-Delfland. Maar deze zijn niet altijd duidelijk zichtbaar en vindbaar. Hier liggen kansen.
  • Lezen en het beschikbaar hebben van boeken voor ieder mens en vooral voor kinderen.
  • Ik zou graag zien dat bibliotheken voor iedere woonkern beschikbaar blijven.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Kristin Lavransdochter van Sigrid Undset. Het is prachtig geschreven en een zeer veelomvattende inkijk in een complete levensgeschiedenis.
Wulthering heights van Emily Brontë. Zoveel dramatiek kan toch niemand weerstaan. En verder is er nog zoveel meer moois variënd van Harry Potter tot Jane Austen tot Boccaccio. Ik ben zeer eclectisch in mijn smaak.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De tentoonstelling Ridders en de Romanovs in de Hermitage Amsterdam. Ik ga zeer regelmatig naar musea met mijn kinderen. Zonder corona probeer ik minimaal 1x per maand ergens heen te gaan en in de vakanties vaker. Ik merk dat door veel te zien kinderen vanzelf open gaan staan voor cultuur en het waarderen. Daarnaast heb ik kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd en geniet ik onwijs van het overbrengen van die grote liefde voor kunst en cultuur naar mijn kinderen.