Loek Koop

Beeld: Loek Koop

  • 78 jaar
  • Den Hoorn

Motivatie

Mijn lange en brede ervaring ter beschikking stellen en gebruiken om de D66 doelen voor Midden Delfland te realiseren en de D66 gemeenteraadskandidaten te ondersteunen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Dijkshoornseweg 42 en de golfbaan.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

D66 heeft hier een jong, capabel en enthousiast team voor de gemeenteraad dat resultaten kan behalen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer samenwerken met anderen om doelen te bereiken.
  • De vergroving van de maatschappij een halt toe roepen.
  • Het idee dat achter Cittaslow en Midden Delfland zit als een groene oase in de Randstad beter uitwerken en draagvlak daarvoor creëren bij de bewoners.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent sociaal liberalisme voor mij. Onderwijs is daarbij veruit de beste manier om kansengelijkheid te creëren. Alle mensen aldus, waar ook ter wereld, de sleutel van levensvoldoening in hun eigen hand te geven.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Mijn favoriete boek (ik lees graag boeken die goed geschreven zijn en ergens over gaan) is van Ayn Rand : “De eeuwige bron” over een kunstenaar die zijn idealen trouw blijft ondanks vele tegenslagen. Maar ook de schrijvers W.F. Hermans, J.M. Coetzee en de fantasierijke Haruki Murakami kan ik erg waarderen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Vanwege Corona kon er niet veel cultureels gedaan worden; ik bezoek normaliter graag met mijn vrouw (beeldend kunstenaar Irene Spee) musea met moderne kunst zoals De Pont in Tilburg en laatst het museum Voorlinden in Wassenaar