Sven Bekkers

Beeld: Sven Bekkers

  • 37 jaar
  • Den Hoorn

Motivatie

Vier jaar geleden heb ik mij voor het eerst kandidaat gesteld omdat er een groot woningprobleem was in Midden-Delfland voor met name jongeren en mensen die wat minder te besteden hebben. Inmiddels is hier meer aandacht voor nu dit een landelijk erkend probleem is. Wat mij de laatste jaren steeds duidelijker is geworden, is het feit dat er onvoldoende aandacht vanuit de gemeente is voor sport en cultuur terwijl dat toch de smeerolie van een goed functionerende samenleving is.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Fietspad van de Lotsweg naar ’t Woudt, het is een heerlijk rustig meanderend pad waarbij je met zonsondergang een prachtig uitzicht op ’t Woudt hebt.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij vrijheid om te zijn wie je bent, gelijke kansen voor iedereen en een open blik op de wereld.

Welke kansen zie jij voor de gemeente?

Blijven profileren als groene hart in de metropoolregio en verder ontwikkelen als cultureel en sportief knooppunt binnen diezelfde regio.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer starters woningen.
  • Meer geld/aandacht voor sport & cultuur.
  • Het verder ontwikkelen van dorpscentrum Den Hoorn.

Wat is je favoriete boek? (En waarom?)

Van Santander naar Santander van Peter Winnen, ik kijk met veel plezier naar wielrennen en ik had graag profwielrenner geworden. Helaas is dat er nooit van gekomen maar zijn boek geeft een fantastische inkijk in het leven van een coureur.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Een expositie over de Azteken in het museum volkenkunde in Leiden. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in andere culturen en hun geschiedenis daarom ga ik graag op reis naar die landen of naar dit soort exposities.