Ingrid van Leeuwen

Beeld: Ingrid van Leeuwen

  • 60 jaar
  • Maassluis
  • Maasland
  • Zij/haar

Motivatie

De reden om me kandidaat te stellen ligt ook in die hoek. Ik ben bang dat geld belangrijker aan het worden is dan mensen, en wat ze zelf denken nodig te hebben.
Ik heb altijd geleerd dat als je het ergens niet mee eens bent, dan moet je in actie komen. Dus vandaar mijn voorzichtige entree in de politieke arena. Ik realiseer me dat veel van de GGZ vraagstukken in de landelijke politiek bepaald worden, maar de gemeente heeft een steeds grotere rol in de hulpverlening aan inwoners. Ik hoop de praktijk dichter bij de bestuurders te kunnen brengen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek in de gemeente is het bruggetje aan het eind van de Kwakelweg. Het prachtige weidegebied omzoomd met rietkragen en vlietlanden.. Ik voel me daar in ieder jaargetijde helemaal thuis.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Midden Delfland is de groene oase in de driehoek Rotterdam, Delft en Den Haag. Er is in die stedelijke gebieden veel behoefte aan natuur, rust en ruimte. Laten we meer voorzieningen creëren waar mensen (voor korte of langere tijd) kunnen verblijven en kunnen opladen in die prachtige natuur.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Heel praktisch… zou ik graag een oplossing zien voor het kruispunt bij het oude Vlietzicht in Maasland. De onoverzichtelijkheid maakt het een zeer gevaarlijk punt voor fietsers en automobilisten.
  • Verder zou ik graag meer woningen voor starters zien, en meer mogelijkheden om zelf te bouwen voor ouders of kinderen met een hulpvraag.
  • Wat ik het meest zou willen zijn nog meer gezamenlijke groenten en fruit-tuinen op gemeentegrond, naar voorbeeld van de pluktuin in Schipluiden (https://pluktuinschipluiden.nl. ) Zoiets zou iedere kern nog mooier en aantrekkelijker maken en bijdragen aan gezondheid van haar inwoners.

Wat betekent D66 voor jou

De D66 betekent voor mij samenwerken. Niet polariseren maar elkaar blijven opzoeken en samen een mooiere samenleving creëren.

Wat is je favoriete boek? (En waarom?)

Het is voor mij ingewikkeld om een favoriet boek te kiezen.. Ik lees erg veel, ook veel studie en werk gerelateerde boeken,.. Ze zijn allemaal interessant!
Maar het liefst lees ik artikelen op de Correspondent. Dit is een online journalistiek platform met alleen maar achtergrond journalistiek. Heel belangrijke bron van informatie voor mij.

Wat is je laatste bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Volgens mij was dat een bezoek aan Museum Voorlinden in Wassenaar( https://www.voorlinden.nl ).
Ik was verrast door de prachtige collectie en ga er zeker nog eens naar terug om van de mooie tuinen te genieten.