Edwin Bos

Beeld: Edwin Bos

  • 55 jaar
  • Den Hoorn
  • Hij/hem

Motivatie

Ik woon nu een geruime tijd met veel plezier in Midden-Delfland. Na deze jaren zie ik waar de gemeente zijn dienstverlening kan verbeteren en beter kan luisteren naar haar burgers en ondernemers. Ook gaat het behoud van het dorpse karakter van onze mooie kernen en prachtige landschap van Midden Delfland mij aan het hart. Ik vertoef er dan ook graag wandelend of fietsend. Ik probeer mij zo goed mogelijk in het openbare leven van Den Hoorn, mijn woonkern, te mengen en deel te nemen in de talloze leuze evenementen. Verder ben ik sociaal betrokken en doe veel vrijwilligerswerk. In het dagelijks leven draag ik mijn steentje bij met het realiseren van betere openbare ruimte en projecten. Ik zet mij graag in voor een betere openbare ruimte, waarin het goed wonen en vertoeven is door iedereen in onze gemeente. Biedt jongeren uit Midden-Delfland voldoende mogelijkheden om in onze mooie gemeente te kunnen blijven wonen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik fiets en loop graag langs de Gaag waarbij ik met de kabelveerpont weer terug keer. Op de pont lekker genieten van het weidse landschap.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik heb het gevoel bij D66 dat ik echt een stem heb. D66 biedt mij kansen en mogelijkheden om je te ontplooien. Iedereen is gelijk en alles gaat democratisch en we vermijden achterkamertjes. We kunnen veel van elkaar leren door de diversiteit binnen de partij.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De gemeente moet meer aandacht besteden aan het feit dat jongeren uit Midden-Delfland ook in hun gemeente kunnen blijven wonen. Met de vele ondernemingen biedt Midden-Delfland ook veel werkgelegenheid. De gemeente kan veel beter luisteren naar de wensen en ideeën van burgers en bedrijven. De gemeente moet een weerspiegeling zijn van haar bewoners en bedrijvigheid. De inrichting van de openbare ruimte kan beter en daarbij het dorpse karakter en de groene ruimte beter beschermen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer starterswoningen en woningen diversiteit.
  • Meer geld voor cultuur om het sociale leven in Midden-Delfland te stimuleren en te verbeteren.
  • Onze prachtige groene Midden-Delfland mag dat al groen veel meer de dorpen in laten komen.

Wat is favoriete boek? (En waarom?)

Ik lees graag informatieve boeken over onderwerpen waar ik meer van af wilt weten.
Ik spaar kookboeken en die geven mij veel inspiratie.

Wat is je laatst bezochte event? Waarom ga je daar graag heen?

In Den Hoorn is dat natuurlijk het DIOS lentefeest. Daar ontmoet je veel bewoners.
En de diverse leuke activiteiten van CultuurStek.