D66 stelt vragen over het verdwijnen pabo-opleiding in Veghel

D66 is geschrokken van het bericht dat de pabo-opleiding in Veghel gaat sluiten. Niet alleen is dit de enige hbo-opleiding die wij hebben in onze gemeente. Maar ook is de pabo een belangrijke pijler voor het basisonderwijs in onze regio. Hiermee verdwijnt 150 jaar aan onderwijsgeschiedenis uit Meierijstad.

Zoals bekend zet D66 Meierijstad zich zowel landelijk als lokaal in voor goed onderwijs in onze gemeente. De pabo is een belangrijke pijler voor dit onderwijs. Niet alleen hebben vele van de leerkrachten die nu lesgeven op onze basisscholen daar hun vak geleerd, ook heeft de aanwezigheid van een pabo-opleiding in je gemeente het voordeel van korte lijntjes met de diverse onderwijsinstellingen.

D66 wil dan ook heel graag van het college weten wat er is gedaan om te voorkomen dat de pabo zou sluiten. En voor de toekomst zijn we ook erg benieuwd wat we gaan doen om er voor te zorgen dat de ondersteuning voor het basisonderwijs in onze gemeente op peil blijft. Hierover zal D66 vragen gaan stellen een het college. Zodra we antwoord krijgen zullen we hier op terug komen.