Carly van den Akker

Carly van den Akker - Beeld: D66 Meierijstad

In 2014 ben ik lid geworden van D66.

  • 51 jaar
  • Schijndel

Mijn politieke interesse groeide en het gedachtegoed van D66 past mij op velerlei wijze, waardoor de keuze om lid te worden een logische was voor mij. Al snel raakte ik betrokken bij het proces tot het vormen van een zelfstandige afdeling voor Meierijstad. Een gemeente met 80.000 inwoners verdient een sociaal-liberale partij die een progressief geluid durft te laten horen.
In 2020 ben ik voorzitter van het bestuur geworden om zo samen met andere actieve leden de klus richting de verkiezingen van 2022 te klaren. Als voorzitter ben ik trots op wat we binnen onze afdeling weten neer te zetten. Er is een goed verkiezingsprogramma waarin we gedurfde keuzes durven maken. Ook zijn er zeer capabele kandidaten die graag het raadswerk op zich willen nemen en op die manier het beste voor de inwoners van Meierijstad willen bewerkstelligen.

Zelf ben ik graag op de achtergrond actief om te zorgen dat we een levende afdeling zijn waarin mensen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.

Een persoonlijke drijfveer is het creëren van gelijke kansen voor vrouwen en mannen. Een samenleving waarin de verschillen tussen vrouwen en mannen geen issue meer is als het gaat om werk, wonen, financiën, ed. Er zijn verschillen tussen vrouwen en mannen, we pakken als vrouwen zaken anders aan, maar dat betekent niet dat we minder zijn, minder kwaliteit leveren of minder goed leiding kunnen geven.

Het creëren van gelijke kansen moet van jongs af aan het uitgangspunt zijn. Scholen, maatschappelijke organisaties, zorg en welzijn hebben hier nog een uitdaging liggen. Deze discussie wil ik graag aan gaan vanuit politiek standpunt en welke wijzigingen daarvoor nog nodig zijn. Ik ga uit van het individu ongeacht gender, afkomst, geloof. We zijn allemaal mens en het mag niet uitmaken waar je wieg heeft gestaan of dat we een X of Y chromosoom hebben meegekregen.

Politiek is voor mij ervoor zorgen dat iedereen een persoonlijke keuze kan maken en zelf verantwoordelijk kan zijn voor die keuze. Soms is daar hulp bij nodig en moeten we daar niet voor wegkijken: laat iedereen vrij, maar niemand vallen.

Wat is jouw lievelingsplek in Meierijstad?

Ik kan van vele plekken in de gemeente genieten. Het buitengebied tussen Olland en Rooi, rondom de Dommel is heerlijk om rond te struinen, maar ik wandel ook graag rondom Schijndel: bijv. de Laverdonk, het Wijboschbroek of de Geelders. Stuk voor stuk prachtige natuurgebieden. Ook kom ik graag in Veghel bij de Noordkade. Culturele activiteiten en gezelligheid bij elkaar, wat wil je nog meer. En natuurlijk het mooie Schijndel, waar van alles te beleven is en waar ik heerlijk woon.

Welke kansen zie jij voor Meierijstad?

Een plek waar ruimte is voor recreatie en duurzaamheid. Een gemeente waar we met zorg met elkaar om gaan en waar we elkaar ruimte geven om te zijn wie we zijn, waar we wonen en werken en elkaar ontmoeten.

Wat zou jij als raadslid willen veranderen?

Gelijke participatie van vrouwen en mannen binnen onze gemeente als het gaat om werk en zorg.

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij met visie. Een partij die oog heeft voor de mens. Een partij die een maatschappij nastreeft waarin de mens, man en vrouw, kan deelnemen op die wijze die hij of zij graag zelf wil. Die keuzevrijheid zie je in alle facetten terug.