Dit is ons verkiezings-programma

Beeld: D66 Meierijstad

D66 staat voor een gemeente met lef. En dat is ook nodig. We staan namelijk voor grote uitdagingen. We hebben nog steeds te maken met de coronamaatregelen. De economische én sociale effecten daarvan zullen nog lang voelbaar zijn. Door de klimaatveranderingen krijgen we steeds extremer weer, ook in onze gemeente. De luchtkwaliteit in Meierijstad is één van de slechtste van Nederland. We hebben te maken met toenemende veiligheidskwesties en ondermijning daarvan. En er zijn te weinig passende woningen. Deze ontwikkelingen vragen de komende jaren veel van Meierijstad.

Om in te springen op deze ontwikkelingen zijn gedurfde keuzes nodig. Want D66 wil dat Meierijstad een gemeente is die aandacht heeft voor duurzaamheid en gezondheid. Een gemeente met schone lucht. Een gemeente waarin iedereen een fijn thuis heeft. En waarin iedereen mee kan doen. Innovatief onderwijs, dat goed aansluit bij het bedrijfsleven in Meierijstad. En met een rijk cultureel aanbod.

D66 Meierijstad is trots op haar gemeente. We zijn één van de grootste in Brabant. Zowel qua oppervlakte als inwonersaantal. En we zijn economisch krachtig. We hebben wat te bieden in regionaal en provinciaal verband. D66 vindt dat Meierijstad die trots breder uit mag dragen.

Dit verkiezingsprogramma is opgesteld naar aanleiding van de vele gesprekken die we in de gemeente hebben gevoerd. Actieve leden hebben dit met veel plezier uitgewerkt en het is door de ledenvergadering vastgesteld. We hebben ongelooflijk veel zin om hier mee aan de slag te gaan. Zie het als een uitnodiging van D66; doe je mee?

Alles is ook in één overzichtelijke .pdf hier te downloaden.