D66 is blij met komst school in Veghels Buiten

D66 Meierijstad was blij verrast dat het college aankondigde dat deze school er komt. “Een volledige basisschool met groepen 1 t/m 8” aldus wethouder Van Burgsteden in de commissievergadering op donderdag 1 december.

Al jaren pleit D66 Meierijstad voor een basisschool in Veghels Buiten omdat in deze nieuwe Veghelse wijk veel nieuwe gezinnen komen wonen. En daarom leek het ook logisch dat daar een school komt. “Immers als kleine kernen in Meierijstad met zo’n 550 woningen een basisschool hebben waarom dan niet in een wijk met 1200 woningen” aldus D66 raadslid Gea van Zutven. “Wij pleiten hier al jaren voor en zijn blij dat het college dit nu ook inziet”.

De toezegging kwam bij de behandeling van het geactualiseerde masterplan Veghels Buiten, deelgebied Noordoost. Daar werd ook aangegeven dat er gekeken wordt naar andere voorzieningen in de wijk zoals een huisartsenpraktijk of eerstelijnszorg. Daarmee wordt de wijk leefbaarder en hoeven de inwoners ook niet verder te reizen dan noodzakelijk is.

D66 Meierijstad hoopt snel meer details te horen over de school en hoopt dat dit een openbare en duurzame basisschool wordt. Waarbij kans geboden wordt voor een rijke schooldag waarbij alle kinderen kennis maken met sport, cultuur en techniek. Ook is er met een school dat grenst aan het buitengebied een mooie kans om de leerlingen kennis te laten maken met de lokale natuur. Dat zou een mooie kroon zijn op het project van Veghels Buiten.