Peter van Breugel

Peter van Breugel - Kandidaat raadslid. Nummer 5 op de lijst Beeld: Stijn Peperkamp

Ik heb mij verkiesbaar gesteld omdat ik interesse heb in de plek waar ik woon. Ik heb inmiddels de ruimte en gelegenheid om me in te zetten als volksvertegenwoordiger en kan zodoende mijn kennis en ervaring inzetten voor het welzijn van mijn omgeving. Wat mij motiveert is dat ik met een leuk stel mensen, en dan bedoel ik iedereen in ons politieke veld, kan werken aan een beter Leusden. Om te zorgen dat we uiteindelijk een dynamisch en duurzaam Leusden worden! Ik heb gekozen voor D66 omdat het gedachtengoed mij het meeste aanspreekt. Het is voor mij de meest complete en realistische democratische partij.
De landelijke merkbelofte spreekt mij erg aan: Laat iedereen vrij, maar niemand vallen!

  • 60 jaar
  • Utrecht
  • Leusden Natuurlijk!

Mijn specifieke kennis en interesse zit vooral op het economische vlak. Ik ben bekend met de ondernemers en ondernemers platforms. Ik wil graag hun belangen behartigen. Zodat de lokale economie kan bloeien. Het is immers de motor van onze welzijn en welvaart. Daarnaast zal ik mij keihard inzetten voor de energietransitie en het oplossen van de woningnood. Vooral daar is echte daadkracht nodig! We zullen de inwoners de ‘sense of urgency’ moeten laten voelen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Opvallend mooi is toch wel de verborgen parel van Leusden; Familielandgoed Den Treek. Dat lijkt heel bekend (binnen Leusden) maar daarbuiten valt dat erg tegen. Uiteraard moeten dat soort plekken (Treek, Grebbelinie, buitengebied met z’n Klompenpaden enz) gekoesterd worden.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het ligt voor de hand dat ik dan begin over het belang van toerisme en recreatie. Zoals al eerder verteld ben ik als bestuurder van de STIL bezig met het opzetten van een eigen winkel in de Hamershof. Vanuit deze winkel proberen we onze toeristen, die vooral hier zijn om te wandelen en te fietsen (en binnenkort ook vanwege een voorstelling in het AFAS theater) onze winkelgebieden te krijgen. Met als doel om deze toeristen gastvrij te onthalen en van de juiste informatie te voorzien Maar ook om te zorgen dat deze mensen als ‘funshoppers’ onze winkels bezoeken. Op die manier stimuleren we de lokale economie.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het optimaliseren van het economisch klimaat (minder ingewikkelde regelgeving)
  • Meer aandacht voor toerisme en recreatie (marketing en gastvrijheid)
  • Woningnood

Wat betekent D66 voor jou?

Ik heb gekozen voor D66 omdat het gedachtengoed mij het meeste aanspreekt. Het is voor mij de meest complete en realistische democratische partij.
De landelijke merkbelofte spreekt mij erg aan: Laat iedereen vrij, maar niemand vallen!

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Boeken lees ik om te ontspannen; daar zit niet een speciale favoriet bij.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Theater Carré; Herman van Veen 75 (hij was inmiddels 76..).
Ik ben al heel lang fan van Herman.
Cultuur prikkelt creativiteit; en dat hebben we als maatschappij keihard nodig!