Kennard Reinders

Kennard Reinders - Kandidaat raadslid, 2e op de lijst voor D66 Leusden. Beeld: Stijn Peperkamp

Kennard Reinders (Groningen, 2001) is in Leusden opgegroeid. Als 21-jarige maakt hij deel uit van de jonge generatie in de lokale politiek. Kennard is sinds 2017 lid van D66 Leusden en hij is actief in het bestuur van zwemvereniging De Haaien. Momenteel rond hij zijn masteropleiding bestuurskunde af.

  • 23 jaar
  • Groningen
  • Leusden

Zowel tijdens mijn studie als bij De Haaien heb ik meegekregen hoe belangrijk de gemeente is. De gemeente bepaalt bijvoorbeeld hoe ons zwembad geëxploiteerd wordt, waar een nieuwe woonwijk komt, hoe we onze eigen duurzame energie gaan opwekken, of hoe de jeugdzorg geregeld is. De gemeenteraad neemt deze belangrijke beslissingen over onze directe leefomgeving in Leusden. Ik vind het belangrijk dat alle inwoners van de gemeente betrokken zijn bij die belangrijke beslissingen, juist jongeren. Daarom moet ook onze stem gehoord worden in de gemeenteraad.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Zwembad Octopus. Het sportpark is niet per se de mooiste plek van de gemeente, maar ik krijg altijd energie na een stevige zwemtraining in ons fijne zwembad.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

In onze gemeenteraad zijn nog niet alle groepen van onze lokale samenleving vertegenwoordigd. Vooral jongeren zijn de grote afwezigen. Door jongeren meer bij de lokale politiek te betrekken en hen ook in de raad te kiezen, creëren we kansen voor de toekomst, want jongeren zíjn de toekomst.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Betaalbare woningen, sowieso voor starters en ouderen;
Een soepele en zorgvuldige duurzame energietransitie;
Het versterken van onze sportfaciliteiten voor alle inwoners.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik sta voor een progressieve, pragmatische en proactieve manier van werken, die past bij mij en bij D66. Bovendien staat D66 voor de perfecte balans tussen vrijheid en gelijkheid, want we laten iedereen vrij, maar niemand vallen. En natuurlijk vind ik het belangrijk dat een partij voor de gemeenteraadsverkiezingen binding heeft met de gemeente en haar inwoners, en dat is bij D66 Leusden 100% het geval.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Alle dystopische romans van Hanna Bervoets vind ik fantastisch om te lezen. Bijvoorbeeld Alles wat er was. Ik houd van dystopische boeken omdat ik daarna extra geniet van alle mooie dingen die juist goed gaan en goed geregeld zijn. Dat geeft me energie.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Volgens mij was dat een concert met mijn eigen koor. Ik vind het super om samen te zingen en samen muziek te maken, en tijdens een optreden daar mensen blij mee te maken.
En verder kijk ik al jaren uit naar een concert van Red Hot Chili Peppers! Hun bezoek aan Nederland was afgelopen jaren steeds afgesteld door corona, maar nu komen ze met een nieuw album en in juni 2022 gaan ze op tour.