Jaap Oosterwijk

Jaap Oosterwijk - Portret Jaap Oosterwijk - Beeld: D66 Leeuwarden

Ik vind het belangrijk dat veel mensen meedoen aan het reilen en zeilen van de samenleving. Als vrijwilliger, als ouder op school, als verenigingsmens in sport, cultuur, jeugd- en seniorenwerk. Dus ook op de plek waar veel zaken gezamenlijk geregeld worden, de politiek.

  • 64 jaar
  • Leeuwarden
  • Mantgum
  • Hij/hem

Zo ongeveer 30 jaar geleden werd ik daarom lid van D66. Voor mij een partij die bestaat uit mensen die weten dat ze niet alleen de samenleving vormen, maar het met elkaar doen, dat het voor jezelf goed is en dat de ander het ook goed heeft. Niet bang zijn om het roer om te gooien. Voor mij verdienen duurzaamheid, vrijheid en rechtszekerheid alle aandacht. Pragmatische mensen met een brede en internationale blik.

Lievelingsplek in je gemeente:

Mantgum, een prachtig dorp met mensen die elkaar vrij laten en samen bouwen aan een mooi dorp. Een dorp met veel groen, statige huizen, veel voorzieningen en een prachtig multifunctioneel centrum waar je vele aardige mensen kunt ontmoeten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De gemeente bestaat uit vele dorpen, allen met een grote mate van zelfstandigheid, creativiteit en “mienskipssin” in het aanpakken van die dingen die voor dat dorp belangrijk zijn. Daar kan de stad gebruik van maken.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Het gebrek aan een volwaardig kunstencentrum voor cultuur en in het bijzonder de kunsteducatie is schrijnend. Dat zou weer een basisvoorziening in de gemeente moeten zijn.