Voorwoord Martin Wissekerke

Martin Wissekerke - Beeld: Pim Folmer

Dit is het programma van D66 Goes voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Hierin kun je lezen waar wij voor staan en wat we willen bereiken. D66 Goes is er voor iedereen.

Laat iedereen vrij,
maar niemand vallen

Tijdens de landelijke verkiezingen van 2021 had D66 de volgende slogan; Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. En wij vinden die ook van toepassing voor Goes en haar inwoners.

We laten elkaar niet vallen, in Goes kijken we naar elkaar om.
En dat doen we zonder te zeggen wat iemand wel of niet moet
doen. In de stad Goes en natuurlijk in de zeven omliggende dorpen,
’s-Heer Arendskerke, Kattendijke, Kloetinge, Wilhelminadorp,
’s Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge.

Wij gaan voor een veilige leefomgeving in Goes waarin mensen de ruimte hebben om zichzelf te ontwikkelen. Het welzijn van de Goese inwoner staat voor ons bovenaan. Hoe dan? Door een groene en gevarieerde leefomgeving waarin je heerlijk kunt sporten en bewegen of gewoon lekker op een terras kunt zitten. Wij zijn ervan overtuigd dat groen in en om de stad goed is voor Goes.
 
In ons programma vragen we verder aandacht voor klimaat en onderwijs. Zo geven we de school een centrale plaats in wijk en dorp, een plaats waar alle kinderen terecht kunnen en er aandacht is voor hun leefomgeving. Bij klimaat denken we aan de maatregelen die je zelf kunt nemen. We willen onze inwoners daarbij stimuleren en vinden dat de gemeente het voorbeeld moet geven.
 
Gevarieerd is de oplossing als het gaat om wonen en werken. Naast doorstroming moeten er extra woningen bij om aan de vraag te kunnen voldoen, maar niet allemaal dezelfde. En ook uitbreiding van het huuraanbod is hard nodig. Wij zijn terughoudend als het gaat om opoffering van landbouw en natuur voor nieuwe bedrijfsterreinen. Wij willen ondernemers meer ruimte geven door andere functies toe te staan en met elkaar te mengen waardoor er nieuwe dynamiek ontstaat.
 
Democratie is voor D66 Goes superbelangrijk, inspraak van burgers zoals jij en participatie in plannen van de gemeente vinden wij logisch. Daar maken wij ons hard voor in de gemeenteraad!
 
Bij het opstellen van ons verkiezingsprogramma hebben wij gebruik gemaakt van de richtingwijzers van D66 (zie laatste hoofdstuk). We willen onze inwoners het vertrouwen geven om de gemeente Goes een stukje mooier te maken. Hopelijk is dat wederzijds en krijgen wij het vertrouwen om onze bijdrage te kunnen leveren in de Goese politiek.
 
Lees ons programma, sluit je bij ons aan en als je vragen hebt weet ons te vinden. We zijn een landelijke partij met Goese gezichten!

– Martin Wissekerke, lijsttrekker