Hendrik Holthuis

Hendrik Holthuis - Beeld: Pim Folmer

Sinds ik na bijna 40 jaar in het Europese buitenland heb gewoond en gewerkt, ben ik als nieuwe inwoner van Goes actief met de begeleiding van vluchtelingen bij de integratie in de samenleving.

  • 68 jaar
  • Enschede
  • Goes
  • Hij/hem

Ook ik vind de de fietspaden in beide richtingen bij rotondes een onding. Deze oplossing moet zo snel mogelijk te niet worden gedaan. Tijdens de marktdagen, zouden fietsers in de voetgangerszone moeten afstappen. In Middelburg houden de mensen zich wel aan deze regel; waarom niet in Goes? Oudere mensen merken pas op laatste moment als een fietser hun van achteren benaderd! Dit kan ongelukken veroorzaken.

Ik zou graag de contacten met onze partnerstadPanevezys in Litouwen activeren. Meer politiecontrole op snelheid op Middelburgerstraat / Westsingel.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Binnenstad wanneer er markt is.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Meer woningen door verdicht bouwen.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 mensen zijn erg bezig met de ontwikkelingen in de maatschappij. Ze spreken de problemen aan en proberen oplossingen aan te dragen.

De Links-liberale partij die ik al in de jaren ’70 heb gevolgd, ziet de overheid als de bevorderaar van de vrijheid der burgers. Zo hoop ik dat het gemeentebestuur van Goes in de komende raadsperiode de burger in zijn ontwikkeling kan ondersteunen.

Wat is je favoriete boek
(en waarom?)

Jean Quatremer: Les salauds de l’Europe
(Eyeopener wat binnen de EU alles gebeurd)

Favoriete muziek /
band / artiest

Richard Ashcroft; Jamie Cullum, Imagine Dragons; Garland Jeffreys; Rolling Stones

George Michael; Adele; Charlie Winston; Coldplay;David Bowie;Eddy de Pretto; Herman Brood; Ich und Ich; Jamiroquai