Martin Wissekerke

Martin Wissekerke - Beeld: Pim Folmer

Ik woon met veel plezier in Goes, het is een fijne stad zo midden op Zuid Beveland. Het is een omgeving waar ik me thuis voel. Ik ben trots op onze gemeente en ik wil mij er graag voor inzetten, om het zo te houden en waar mogelijk een beetje mooier te maken. Dat doe ik met een open blik, gericht op de toekomst.

  • 51 jaar
  • Goes
  • Goes (Goes-west)
  • Hij/hem

Om het voor iedereen goed te doen is een uitdaging, toch ga ik die graag aan. Het gaat economisch fantastisch in Goes, het kan niet op! Hoe mooi zou het zijn dat iedereen daar van kan profiteren; minder armoede, een woning kunnen vinden, veilig over een rotonde fietsen en kunnen genieten van een mooie groene omgeving. Door die Goese welvaart meer te delen komen we er volgens mij samen sterker uit. Dat is voor mij echt de basis!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Oosterschenge is mijn favoriet, heerlijk om er langs te fietsen of te wandelen. Dat je zo dicht bij huis kunt genieten van zulke mooie natuur vind ik echt geweldig.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Door de centrale ligging op de Bevelanden zijn er veel voorzieningen. Door slim samen te werken worden die voor meer mensen bereikbaar en kan het niveau nog verder omhoog. Samenwerking is sowieso slim omdat de uitdagingen van nu zoals het tegengaan van klimaatverandering niet stopt bij de gemeentegrenzen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer inspraak voor burgers
  • Meer dualisme in de gemeenteraad
  • Meer integraal denken en handelen i.p.v. postzegelplanologie

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is een thuisbasis in die zin dat het een vereniging is van mensen die grotendeels dezelfde ideeën hebben als ik. Je kunt met elkaar discussiëren, van mening verschillen, het gezellig hebben en vooruitkijken naar de toekomst!

Wat is je favoriete boek
(en waarom?)

In Europa van Geert Mak. Ik vind het leuk om in onze geschiedenis te duiken en daardoor dingen van nu beter te begrijpen. Geert Mak is in staat om die geschiedenis toegankelijk te maken door zijn manier van schrijven. Dat is voor de politiek ook een uitdaging!

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Live muziek van de Baldrick Brothers in Eric’s bar / La Strada. Super tof om een lokale band te zien optreden in m’n favoriete kroeg.