Kandidatenpresentaties 
D66-lijsttrekkerschap Europees Parlement

Beeld: D66

Volgend jaar kiezen we een nieuw Europees Parlement. Het Europees Parlement bestaat uit 705 leden, waarvan Nederland er 29 kiest. De komende tijd bereiden we ons voor op die verkiezingen. Eerst zoeken we een lijsttrekker. De lijsttrekker stuurt het team van kandidaten aan. De kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap is inmiddels geopend en sluit op dinsdag 29 augustus.

Twee kennismakingsmomenten

Tijdens de stemperiode toeren de kandidaat lijsttrekkers voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2024 veelvuldig door het land. Het Landelijk Bestuur organiseert vandaag een bijeenkomst in Zwolle om de kandidaten beter te leren kennen. Jij kunt deze ook volgen via deze link.

Aanmelden kan via de onderstaande link:
16 september in Zwolle

14.00 Inloop
14.30 – 16.00 Bijeenkomst
16.00 – 18.00 Borrel en kennismaking

Locatie:
Papenstraattheater in Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Hier kan je alle info vinden over de toegankelijkheid en bereikbaarheid van deze locatie.

Voor wie niet in de gelegenheid is om fysiek aanwezig, is de bijeenkomst in Zwolle vanaf 14.30 uur live te volgen via deze link en later vandaag publiceren we de bijeenkomst met ondertiteling op ons YouTube-kanaal.

Stemperiode

Vanaf donderdag 14 september tot woensdag 27 september kunnen leden digitaal stemmen op de kandidaat-lijsttrekkers. Eind september zal de uitslag bekend gemaakt worden.