Jasper van Ginneken

Jasper van Ginneken - Beeld: Saskia Moerman

Met zijn gezin woont Jasper in het buitengebied van Dongen en geniet van de natuur die Dongen met de Duiventoren en het Blik in zich heeft. Jasper helpt overheden met de aanpak van de criminelen die de samenleving de baas proberen te worden. Daarom adviseert hij deze overheden, maar verdedigt hij genomen besluiten ook in de rechtbank. Wanneer Jasper niet aan het werk is, besteedt hij graag tijd aan zijn proefschrift of op de golfbaan. ‘Ik geloof erin dat de lokale overheid haar inwoners een samenleving moet geven die veilig is. Niet een samenleving waar de georganiseerde misdaad de macht bezit.’

Wat wil Jasper bereiken voor Dongen?
Volgens Jasper is het belangrijkste doel dat inwoners kunnen blijven wonen in Dongen en dat vrienden graag blijven langskomen. Gemeenteraadsleden nemen beslissingen die betrekking hebben op het welzijn van inwoners. Er zijn drie thema’s die Jasper daarin belangrijk vind voor Dongen:

Starters op de woningmarkt
In Dongen moeten starters een kans krijgen om een betaalbare woning te kopen. Vanwege de marktontwikkelingen in Breda en Tilburg dreigt Dongen onbetaalbaar te worden. Dat moet worden voorkomen.

Criminaliteit eruit
De burgemeester sluit relatief veel panden in Dongen die betrokken zijn bij de drugscriminaliteit. Deze zware vorm van criminaliteit heeft effect op de samenleving. Drugsgebruik is niet mogelijk zonder dealers, maar niemand weet waar het criminele geld blijft. Heb jij weleens gekeken wat er in de avonden op Tichelrijt gebeurt; en hoe het zit het met agrarische bedrijven die willen stoppen? Kortom: de georganiseerde misdaad in Dongen heeft aandacht nodig: om eruit gezet te worden!

  • 33 jaar
  • Dongen