Gitta Glerum-Camfferman

Gitta Camfferman - Beeld: Saskia Moerman

Komt uit Den Haag en woont sinds een paar jaar in Dongen. Een echte ‘import’ dus die, tot haar studie, Brabant vooral kende van de Efteling en van de vakanties. Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen (BA) aan Tilburg University en History of Politics and Society (MA) aan Utrecht University, en werkt nu als beleidsadviseur Werk en Inkomen bij een kleine gemeente in de regio. Ze woont hier samen met haar vriend en geniet van de rust, ruimte en sociale verbinding die Dongen rijk is. In haar vrije tijd zingt ze in een popkoor, bakt ze het liefst appeltaart en schildert of leest ze graag.

Waarom D66?
Gitta is bevlogen, energiek en iemand die graag de wereld een stukje mooier maakt. Het kán beter als we maar wat meer naar elkaar luisteren, daar gelooft ze in. In haar werk als beleidsadviseur kan ze die energie voor een deel kwijt, maar ze wist al snel: “als ik écht iets wil veranderen, moet ik aan de andere kant zitten en wil ik de politiek in”. Want ambitie, dat heeft ze wel. Maar dan komt de vraag, bij welke politieke partij sluit je je aan? Na een (korte) zoektocht, kwam ze al snel bij D66 uit. Daarin komen de twee belangrijkste standpunten voor haar samen: sociaal en liberaal. “We zijn allemaal vrij om te zijn wie we zijn, maar we zijn er voor elkaar en zorgen dat iedereen dezelfde kansen krijgt in het leven. Zodat iedereen echt vrij is om zijn eigen keuzes te maken.” Kort nadat ze zich had aangemeld, ging ook vrij snel het D66-Dongen-balletje rollen. Marieke, de fractievoorzitter, stond namelijk op de stoep! Zodoende sloot ze aan bij de fractievergaderingen en binnen de kortste keren was ze een vast lid. “Ik vind het een onwijs leuke club om mee samen te werken, waarmee we echt Dongen een stuk mooier proberen te maken!”

Wat wil Gitta bereiken
Ze vindt Dongen een fijne plek om te wonen, dat moeten we meer omarmen met elkaar. “Voor Dongen ben ik een echte ‘import’. En als echte import zie ik in Dongen een aantrekkelijke plek waar het fijn wonen is in de ruimte van de natuur, met veel sociale verbinding en voorzieningen, in de nabijheid van twee grote steden (Tilburg en Breda). Een perfecte plek voor jongeren om hun gezin te stichten, waarvoor natuur, ruimte en sociale verbinding steeds belangrijker worden.” Ook ziet ze in Dongen de potentie voor een overheid om dichtbij haar inwoners te staan, laagdrempelig, écht maatwerk te leveren en ruimte te geven voor initiatief en participatie. “Niet alleen voor de ‘usual suspects’ of zij die de wegen naar de achterkamers al kennen, maar iedereen verdient een kans om mee te praten. Laten we de slogan: ‘in Dongen doen we het samen’ echt uitvoeren!”

  • 28 jaar
  • Dongen