Elias Gijsen

Beeld: –

Onze voorzitter, adviseur en vriend Elias Gijsen is op 2 juni 2022 overleden, op 76-jarige leeftijd. Hij was een fantastisch iemand en helaas moeten wij verder zonder hem. Over de vele manieren waarop Elias zich heeft ingezet voor de (Alblasserdamse) samenleving is te lezen in dit nieuwsbericht.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 was Elias nog lijstduwer, daarbij hoort onderstaande tekst:

“Sinds begin jaren 70 maar ook in de afgelopen jaren ben ik altijd kritisch actief betrokken bij gemeente en gemeenschap gebleven. Als lijstduwer voor D66 steun ik de oproep voor verandering. Het is nu echt belangrijk je stem te laten horen, deze verkiezingen doen er echt toe voor ons dorp.”

De onderste drie plekken op de D66-lijst worden ingenomen door ervaren voormalig bestuurders. Oud-raadslid Piet de Lange en twee oud-wethouders, Wim Vos en Elias Gijsen. Deze oud-bestuurders zijn sinds begin jaren 70 maatschappelijk actief voor ons dorp in vele verschillende rollen en zij hebben besloten om als lijstduwers op de lijst te staan.

Lijsttrekker Ramon Pardo zegt hierover: “Het is ons bij de laatste drie lokale verkiezingen niet gelukt deze oud-bestuurders op de lijst te krijgen. Dat ze dit nu wel doen tekent het belang van deze verkiezingen. Ook zij zijn overtuigd dat D66 lokaal een verschil kan maken voor het dorp. Na 12 jaar oppositie is D66 er klaar voor bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Het vertrouwen van deze oud-bestuurders is een welkome steun in de rug.”