Arne Verwoert

Beeld: –

Maak kennis met Arne

  • 42 jaar
  • Dordrecht
  • Alblasserdam
  • Hij/hem

Van de bijna 40 jaar die ik inmiddels tel heb ik er 33 in Alblasserdam gewoond. Als je in een dorp als Alblasserdam naar school bent gegaan, hebt gekorfbald, hebt getennist en hebt gewerkt dan ben je voor velen waarschijnlijk wel een bekend gezicht. Na 4 jaar in Spanje gewoond te hebben, woon ik samen met mijn vrouw sinds 2011 met veel plezier weer in Alblasserdam. Mijn 2 dochters gaan hier naar basisschool De Twijn. Sinds 2013 werk ik als zelfstandig professional op het gebied van Online Advertising, dit doe ik vanuit huis. Het mooie aan Alblasserdam vind ik dat je er niet anoniem bent. Je komt altijd overal wel mensen tegen die je kent, zonder dat je dat nou gelijk als beklemmend ervaart. Ons dorp heeft een prachtige plek aan de rand van de Randstad en de rand van de Alblasserwaard. Je bent over land of over water zo in prachtige steden als Dordrecht en Rotterdam, maar bent ook op loop- en fietsafstand van prachtige natuur. Voor mij persoonlijk een ideale combinatie.

Ik ben inmiddels bijna 5 jaar lid van D66 omdat ik me heel goed kan vinden in de standpunten en waarden van de partij. Sinds vorig jaar ben ik ook meer betrokken geraakt bij D66 Alblasserdam. De waarden die voor mij belangrijk zijn zie ik nog te weinig terugkomen in de lokale politiek. Ik denk dat het geluid van D66 in Alblasserdam een belangrijk geluid is in ons ietwat conservatieve dorp.

Lievelingsplek in Alblasserdam?

Het Buitenpad. Ik woon op 5 minuten loopafstand van het Buitenpad. Ik kom er 2x per dag met de hond. Het uitzicht op de Boezem en op de molens verveelt me nooit!

Welke kansen zie jij voor Alblasserdam?

Ruimte voor een progressiever beleid. Waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. En iedereen gelijke kansen heeft. En er meer ruimte is om iets te ondernemen op zondag.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Volledige tolerantie
  • Versterking van het groen
  • Ruimte om te ondernemen op zondag

Wat betekent D66 (Alblasserdam) voor jou?

Een noodzakelijk progressief geluid in onze mooie gemeente.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Motorrijden, hardlopen, korfballen en wandelen.

Favoriete boek?

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Een zeer actueel boek dat een aantal hardnekkige mythes ontkracht dat de meeste mensen niet zouden deugen. Vertrouwen in je medemens vind ik belangrijk, ik ga graag uit van de goede intenties van mensen.