D66 Woensdrecht wil buslijn 104 behouden

D66 Woensdrecht heeft zich ingezet om buslijn 104 te behouden. In het “Programma van Eisen Concessie West-Brabant 2025-2035” is de huidige buslijn 104, die rijdt tussen Huijbergen en Roosendaal, namelijk verdwenen. Daarnaast is de halte Aviolandalaan in Hoogerheide niet opgenomen als verplichte halte en is buslijn 105 in het weekend bijvoorbeeld niet als eis op genomen. D66 Woensdrecht vindt dit geen goede zaak en heeft daarom tijdens de raadsvergadering van 6 april een motie ingediend om het busvervoer binnen onze gemeente te behouden. Deze motie is mede ingediend door CDA, ABZ, AKT, VVD en PvdA.

Beeld: D66 Woensdrecht

Het verdwijnen van buslijnen heeft serieuze gevolgen voor de leefbaarheid van de kernen van de gemeente Woensdrecht. Fractievoorzitter Jeroen van der Ha: “Het verdwijnen van buslijn 104 tussen Huijbergen en Roosendaal zou veel negatieve gevolgen hebben. De lijn wordt onder andere veel gebruikt door schoolgaande jeugd die met deze lijn rechtstreeks naar het MBO in Roosendaal kunnen. Daarnaast is het ook een aansluiting met het openbaar vervoer in Roosendaal.” Van der Ha is ook niet te spreken over het feit dat buslijn 105 in het weekend geen verplichting meer zou zijn. “Buslijn 105 is ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid van onze kernen Ossendrecht en Putte”.
 
Daarom heeft D66 Woensdrecht een motie opgesteld om het busvervoer aan te pakken. In de motie roept de lokale partij het college op om hun uiterste best te doen om buslijn 104 te behouden. Ook wordt er in de motie opgeroepen om halte Aviolandalaan als verplichte halte te bestempelen en Ossendrecht en Putte ook in het weekend bereikbaar te houden. De motie is mede ingediend door CDA, ABZ, AKT, VVD en PvdA en is dus unaniem aangenomen. Wethouder Thierry de Heer, die vervoer in zijn portefeuille heeft, heeft beloofd alles te doen om de buslijn te behouden en andere buslijnen te verbeteren.