D66 Woendrecht deelt eerste bomen uit

Zaterdag 26 februari heeft D66 Woensdrecht de eerste bomen uitgedeeld in het kader van hun groene campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen. De wilde appel- en wilde kersenbomen en vlierbessen werden door een aantal fractieleden thuisgebracht bij inwoners van Woensdrecht. Dit leverde een hoop blije gezichten op.

Beeld: D66 Woensdrecht

De actie van D66 loopt sinds een aantal weken via social media. D66 stelt 66 bomen beschikbaar om uit te delen, met als doel de particuliere tuinen een stukje biodiverser te maken. De bomen die worden uitgedeeld zijn namelijk vruchtdragend en daardoor goed voor bijvoorbeeld bijen en vogels. Bij de keuze voor de bomen is tevens erop gelet dat de soorten inheems moeten zijn. Thierry de Heer: “het aantal inheemse bomen neemt af en de lokale biodiversiteit is afhankelijk van de inheemse soorten. Daarom hebben we gekozen voor wilde appel, wilde kers en vlierbes. Maar naast de overduidelijke voordelen voor de natuur, zijn ze ook gewoon erg mooi met hun bloesem in het voorjaar.”

Zaterdag 26 februari zijn lijsttrekker Thierry de Heer en fractieleden Michel Thomson, Ilona Meijer en Marinus Huige in Hoogerheide, Woensdrecht, Ossendrecht en Putte geweest om de bomen bij de mensen thuis te brengen. Dit leverde leuke reacties en mooie en waardevolle gesprekken op. Thierry de Heer: “het voelt goed om op deze manier campagne te voeren. We gaan het gesprek aan met de mensen en luisteren naar hun ideeën. Daarnaast brengen we ze iets wat een bijdrage gaat leveren aan de natuur. Een win-win situatie!”

Er zijn nog een aantal bomen te vergeven. Mensen die woonachtig zijn in gemeente Woensdrecht kunnen zich dus nog opgeven voor de actie. Dit kan via Facebook, Instagram of Linked In, maar een e-mail sturen via de website mag ook.

Beeld: D66 Woensdrecht