De duurzame ontwikkelingsdoelen

Oplegger bij het verkiezingsprogramma

Door duurzame ontwikkeling kunnen steeds meer mensen leven in vrijheid. Wij geloven dat economische groei pas waardevol is wanneer het zorgt voor welvaart en welzijn: een betere gezondheid, beter wonen, schone lucht. En als het niet ten koste gaat van welvaart elders op de wereld.

Daarom maakt D66 zich hard voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, ook wel SDG’s. Dit zijn 17 doelstellingen van de Verenigde Naties om de wereld een betere plek te maken. Laten we er een aantal bij pakken. Armoede en honger de wereld uit. Elk kind schoon drinkwater. Stevige infrastructuur, goede zorg, sterke instituties voor iedereen. Als minister zet Sigrid Kaag zich in om deze doelen samen met andere landen te halen.

Ook in eigen land is er werk aan de winkel. D66 wil alle Nederlanders de kans geven op goed onderwijs, eerlijk werk en een gelijkwaardige positie in de samenleving. En we denken aan de planeet, door te werken aan duurzame energie, een gezonde omgeving en een eind aan klimaatverandering. De SDG’s vind je door heel ons verkiezingsprogramma terug.

“De SDG’s zijn onze routekaart, onderweg naar een inclusieve en duurzame wereld.”


— Sigrid Kaag