Sam Pollé

Sam Pollé - Beeld: D66

  • 22 jaar
  • Tilburg
  • Hij/hem

Ik ben geboren en getogen in Tilburg en ik blijf hier studeren, de Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Fontys. Geschiedenis is altijd al een passie voor mij geweest; staatsmannen zoals Napoleon en Julius Caesar, maar ook voorvechters van mensenrechten zoals Nelson Mandela en Martin Luther King zijn grote idolen voor mij. Niet omdat zij belangrijk en succesvol waren maar omdat zij durfden op te staan om hun visie waarheid te maken, om de wereld ten goede te veranderen.

Dat is precies de reden dat ik raadslid van Tilburg wil worden. Omdat de wereld veranderen wellicht iets te hoog gegrepen is voor een eenentwintigjarige jongen uit Brabant, zou ik wel graag mijn visie willen delen. Tilburg heeft in mijn ogen enorme potentie om dé nieuwe cultuurhub van het land te worden. Waar grote dichters, muzikanten, schrijvers, architecten, entrepreneurs en kunstenaars vandaan komen. Een stad waar de ontwikkeling van het individu op nummer 1 staat.

Kortom, een stad waar een persoon zichzelf kan worden en zijn, ondanks achtergrond, geaardheid of beperkingen. Een cultuurstad worden, kan alleen wanneer iedereen kan zijn wie hij wil zijn: dát wil ik bereiken. Dit betekent ook dat duurzaamheid een belangrijk thema voor mij is. Een moderne stad is een groene stad, een groene stad is een gezonde stad. Ik wil dus raadslid worden om mijn visie te verwezenlijken. Om mij hard te maken voor alle thema’s die hiermee te maken hebben. Cultuur, jeugdzorg, gebiedsontwikkeling, lhbtiq+-acceptatie.

Net als mijn idolen wil ik mijn visie waarheid maken. Niet wereldwijd, maar in Tilburg, als raadslid.