Coalitie voert Regenboog Stembusakkoord uit.

D66, VVD, CDA en ChristenUnie hebben plannen gemaakt om het Regenboog Stemakkoord uit te voeren. Hiermee schaart de coalitie zich achter de voorstellen van COC-Nederland voor meer LHBTI-acceptatie en het bestrijden van geweld tegen LHBTI’ers.

Jeanet van der Laan: “In het land waar het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht als eerste werd opengesteld, worden LHBTI’ers ruim twintig jaar laten nog steeds lastiggevallen, gediscrimineerd en geïntimideerd. Deze coalitie kan snel aan de slag zodat we weer voorop gaat lopen. Daar wordt Nederland vrijer, gelijker en beter van.”

Overal en altijd jezelf zijn

In het akkoord dat vandaag is gepresenteerd, staat dat de coalitie gaat werken aan de acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI’ers. Het Regenboog COC-Stembusakkoord is daarvoor de basis. Afspraken die in het COC-akkoord staan, zijn bijvoorbeeld om ‘homogenezingstherapie’ te verbieden en jonge LHBTI’ers op scholen beter te beschermen. Net als het mogelijk maken van genderneutrale geslachtsregistratie, een wettelijk transitieverlof en investeren in politienetwerk Roze in Blauw.