Rutger de Groot

Rutger de Groot - Beeld: Eigen foto

Vorig jaar werd het me duidelijk, ik ben D66er. Na jaren zowel over links als over rechts gestemd te hebben, raakte ik gefascineerd door het belang van verbinding. Ik zie een toenemende polarisatie in onze samenleving en denk dat meer ´samen´ het antwoord is naar een fijnere toekomst. Een toekomst met zorg voor mens, milieu en economie

  • 52 jaar
  • Stein
  • Castricum
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Lopend vanuit het dorp, over de open Zanderij, het duin in.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Inzetten op de unieke positie van dorp met IC station direct aan de duinen. Aantrekken dag recreatie met omzet voor lokale ondernemers. Woningbouw in Limmen en Akersloot, en deze kernen als zodanig ontwikkelen en bij Castricum betrekken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Bijdragen aan een gezondere leefomgeving
  • Bijdragen aan meer betaalbare huisvesting
  • Bijdragen aan Castricum als unieke plek van natuur en recreatie in de randstad.

Wat betekent D66 voor jou?

Samen
Verbinding

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Montyn – Dirk Ayelt Kooijman
Dit boek laat zien hoe je ongewild misstappen kunt maken, je best kunt doen en je zelf voor de gek kan houden. Het raakt aan wat misschien het lot is, en hoe toeval een grote rol in je leven kan spelen. Als lezer leer je iemand met acties die te veroordelen zijn, wel te begrijpen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Lebbis – De Ziel (try-out)
Ik bezoek graag beschouwend Cabaret, en kies er bij bepaalde cabaretiers voor om de voorstelling in diverse stadia te bekijken, van try-out tot gereed product, dan zie je het creatie proces in optima forma.