Frits Roskam

Frits Roskam - Beeld: Eigen Foto

Belangrijkste motivatie is mijn know how van de energietransitie die ik bij DUEC in Uitgeest heb opgedaan ook in Castricum ter beschikking te stellen. Ik wil er alles aan doen om hier in Castricum de mind set t.a.v. klimaatbeleid positief te beïnvloeden.

Verder wil ik mijn know how inzake fiscale vraagstukken ter beschikking stellen. Met name de toepassing van aquathermie kan leiden tot een substantiële toename van de kans om de klimaatdoelen voor 2030 te gaan halen: 70% duurzame energie.

  • 75 jaar
  • Amsterdam
  • Castricum

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het strand
Thuis

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

In onze gemeente behoort het overgrote deel van de inwoners tot de groepen hogere inkomens en/of hogere vermogens. Dan is de kans om de klimaatsdoelen zonder al te veel pijn te bereiken dus ook aanzienlijk. Het is hier niet kunnen maar eerder niet willen.
Dat kan nog veranderen met betere voorlichting.

Wat wil jij als raadslid veranderen

Bijdragen aan een actief klimaatbeleid zodat iedereen kan profiteren van de verbeterde methoden om op de energierekening te besparen.

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij waar de redelijkheid het hoogst is van alle politieke partijen. Geen links gedram en geen rechtse houding van “na mij de zondvloed”

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

De Bourgondiërs – Bart van Loo; een eye-opener over het ontstaan van een staat binnen een staat; met opzienbare gebeurtenissen en invloeden op onze hedendaagse samenleving

De Verborgen Geschiedenis – Donna Tart ; hoe het geloof en secten mensen tot de vreemdste gedragingen kunnen aanzetten

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Yentl en de Boer; Den Boschj – humoristisch en uit het leven gegrepen
Freek de Jonge – Zaantheater