Bert Roodhof

Bert Roodhof - Beeld: Eigen foto

Onze samenleving is er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden, waardoor steeds meer mensen moeite hebben om aangehaakt te blijven of bang worden buiten de boot te vallen. De gevolgen worden steeds duidelijker: discussies verharden en na de afkondiging van de avondklok, begin vorig jaar, ontstonden er zelfs rellen. Mensen trekken zich terug, zoeken gelijkgestemden en vinden het steeds lastiger te luisteren naar anderen. Uiteindelijk leidt dat tot een samenleving waar het recht van de sterkste geldt. Ik wil me graag inzetten om samen met anderen er voor te zorgen dat we nu en onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst een fijne plek houden om een goed leven op te kunnen bouwen.

  • 60 jaar
  • Sneek
  • Castricum
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De open plekken in het bos waar de zonnestralen gevallen bladeren in een zacht licht zetten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Castricum zou zich kunnen ontwikkelen tot het educatief centrum van de randstad. We hebben al veel te bieden: van natuureducatie in De Hoep en bij de Hortus in Limmen tot cultuur-historische tentoonstellingen in het Huis van Hilde. Uiteraard kan die educatieve functie nog worden uitgebreid richting sport en onderwijs.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer sociale woningen voor starters en jonge gezinnen.
  • Bijdragen aan Castricum als educatief centrum van de randstad.
  • Meer ruimte voor jongeren en voorzieningen voor jongeren.

Wat betekent D66 voor jou?

Leefbaarheid
Samen
Verbinding

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Laat me niet vallen – Willy Vlautin
Horace wordt opgevoed in een pleeggezin. Zijn pleegouders houden erg van hem, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn eigen droom na te jagen: hij wil bokser worden. Laat me niet vallen is een verhaal over ambitie en optimisme, over trots en schaamte en uiteindelijk over de rauwe randen van het leven.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Concert My Baby in het Patronaat
Helaas werd die voorstelling verschoven en kon ik niet. Ik ga graag naar concerten en festivals. Op een festivalterrein of in een zaal realiseer ik me altijd weer wat voor een geluksvogel ik ben om samen met anderen te kunnen dansen en genieten.