Jamie Shalders

Jamie Shalders - Beeld: Eigen Foto

Mijn naam is Jamie Shalders en ik ben student technische bedrijfskunde. Op dit moment ben ik woonachtig in Limmen en ben ik 22 jaar oud. De reden dat ik me verkiesbaar heb gesteld is om het sociaalliberalisme vorm te geven op lokaal niveau. In een tijd van polarisatie hoop ik me in te kunnen zetten voor verbinding. De uitdagingen van vandaag de dag vragen namelijk om een gezamenlijke aanpak. De woningnood, crisis in de jeugdzorg en de klimaatcrisis vragen om actie en wel nu. Om dit op lokaal niveau aan te pakken is een progressieve blik nodig. Mijn wens is dat in de toekomst voor iedereen een betaalbare woning mogelijk is. Daar ga ik in ieder geval meer dan mijn best voor doen en tegelijkertijd bijdragen aan een toekomstbestendige gemeente.

  • 24 jaar
  • Haarlem
  • Limmen
  • Hij/hem

Mijn generatie staat voor grote uitdagingen, het klimaatprobleem en de woningnood zijn nog nooit zo groot en urgent geweest. Ik hoop dat ik mensen een stem voor de toekomst kan geven, waarbij de belangen van onze generatie niet alleen op de kaart gezet worden maar daar ook vertegenwoordigd blijven. niet achterwegen wordt gelaten. Om dit te realiseren is de participatie van jongeren in politiek nog nooit zo belangrijk geweest.

Al vanaf jonge leeftijd aan heb ik altijd al interesse in politiek gehad. Politiek bestaat voor mij uit keuzes maken. Ik ben er van overtuigd dat de beste keuzes voortvloeien uit een integrale benadering, waarbij meerdere facetten aan bod komen. Of het nu om wonen, klimaat of economie gaat, het heeft allemaal met elkaar te maken.

In Nederland hebben we een unieke vorm van plaatselijke democratie. In deze tijd waarin het vertrouwen in de overheid laag is, is deze lokale democratie van groot belang. Ik vind het belangrijk dat de Gemeente weer een vriendelijk gezicht krijgt, en niet opereert als een bedrijf. Efficiëntie en schaalvergrotingen mogen geen doel op zich worden. Een goed functionerende gemeente heeft een goede balans tussen raad en college. Als ik in de raad kom, dan zal ik me hiervoor inzetten. Zodat het college niet te technocratisch wordt, en de gemeenteraad de baas blijft. Een gemeenteraad die haar burgers dient, tussen straat en staat.

Wat betekent D66 voor jou?

Een pragmatische partij, die op basis van kennis keuzes durft te maken. D66 is ook een partij die verantwoordelijkheid neemt en compromissen durft te sluiten. Een partij die heel veel vertrouwen heeft in de kracht en ontwikkeling van het individu (liberaal), maar ook voor mensen klaarstaat op het moment dat het nodig hebben (sociaal).

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Non-fictie: capital in the twenty-first century van Thomas piketty. Geeft een goed beeld van de ongelijkheid in de wereld.
Fictie: Watchmen van Alan Moore