Regine ter Braak

Regine ter Braak - Beeld: D66 Berkelland

Beroep: ondernemer, mode-stylist

Vrijwilligerswerk: NCG de Vlearmuze, VV Lochuizen

  • Neede

Sinds twee jaar ben ik actief om samen met de raadsfractie het beste voor Berkelland te bereiken. Met ervaren fractieleden heb ik veel dossierkennis opgebouwd. Maar ook gezien dat het hard werken is om resultaat te bereiken. Iedereen wil het beste voor de Berkellanders, maar het gaat mij juist om de manier waarop dit gebeurt!

Ik zie dat Berkellandse jongvolwassen vertrekken uit Berkelland. Er is de afgelopen jaren -onterecht- niet meer gebouwd. Daardoor is er een lange wachtlijst voor een woning of het is onbetaalbaar geworden. Berkelland moet aantrekkelijk blijven op het gebied van onderwijs, cultuur en wonen. Het is belangrijk dat hier geld voor beschikbaar blijft of komt. Zo moet er gebouwd worden in de kernen voor starters, gezinnen en senioren. Daar -waar het kan- willen we eigen inwoners voorrang geven. Jongeren brengen positieve energie en zorgen voor afwisseling en verscheidenheid. Zij zijn de toekomstige drijvende krachten achter tradities zoals paasvuur, zomerfeesten, bloemcorso’s en carnaval.

D66 vindt de mening van inwoners belangrijk. Inwoners moeten mee kunnen praten met onderwerpen die hun direct aangaat. D66 neemt de verschillende meningen mee in haar besluiten. We moeten samen verder bouwen aan een bruisend Berkelland. Waar het goed wonen en ook goed ondernemen is.

Door mijn werkervaring als docent heb ik ervaren dat het niet altijd voor leerlingen vanzelfsprekend is om alle talenten te mogen ontdekken. Ik wil dat iedere kind het beste uit